Šuolių į tolį sektoriuje I. Španovič, panašiai kaip A. Palšytė šuoliuose į aukštį, kūrė savo šou. Šeimininkus serbų gražuolė įelektrino savo neįtikėtinu antruoju šuoliu – pasiektas nacionalinis rekordas (7 m 16 cm). Manote, kad tai jau viskas? Klystate!

Trečiuoju šuoliu atletė vėl šoko gerokai toliau nei 7 m riba ir sėdėdama ant dangos šalia šuoliaduobės stebėjo švieslentę. Kiek užsitęsusi tyla stadione netrukus sprogo – tikra emocijų banga nuvilnijo, kai pasirodė rezultatas – 7 m 24 cm.

Here's @Ivana_Spanovic's second WL & NR of 7.24 to go third all-time indoors in the LJ in Belgrade pic.twitter.com/SfUcGkviUo— Costas Goulas (@lsabre) March 5, 2017

I. Španovič griuvo ant nugaros ir susiėmusi abiem rankomis už veido pratrūko raudoti, o žiūrovai plodami atsistojo – tai ne tik dar vienas nacionalinis rekordas, bet ir toliausias šuolis uždarų patalpų čempionate nuo 1988 metų.

„Mėgavausi kiekviena varžybų akimirka prieš savo sirgalius. Žmonės buvo fantastiški. Aš iš tiesų labai džiaugiuosi, kad galėjau jiems padovanoti aukso medalį“, – vėliau kalbėjo šuolininkė.

Aukso medalį kaip ir A. Palšytė savo sektoriuje iš anksto kišenėje turėjusi serbė atliko bandymą, kuris perrašė istoriją. Abi lengvaatletės padarė tai tai, ką anksčiau laikė kone neįmanoma. Lietuvė Belgrade antrąkart šį sezoną pagerino nacionalinį rekordą (201 cm) ir yra šio sezono pasaulio lyderė.

I. Španovič artimiausią varžovę britę Lorraine Ugen aplenkė net 27 cm, o per visą tokių turnyrų istoriją pagal rezultatą pakilo į trečią vietą už Heike Drechsler (buvusi Rytų Vokietija, 7 m 30 cm) ir Galinos Čistiakovos (buvusi SSSR, 7 m 24 cm).

Ivana Španovič

Rio de Žaneiro olimpiados bronzos medalio laimėtoja I. Španovič šiuo metu yra ir uždarų, ir atvirų patalpų Europos čempionė. Kaip ir A. Palšytė Lietuvoje, taip ir I. Španovič Serbijoje laikoma viena gražiausių lengvaatlečių savo šalyje.

Jedna od mojih omiljenih fotografija za @zlatara_andrejevic .

A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Dec 2, 2015 at 3:22am PST

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)