Mugės nepraleido ir skandalingoji nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavusi, tačiau jau iškritusi Lolita Zero, kurią įkūnija Gytis Ivanauskas.

Lolita Zero mugės svečius abstulbino šeštadienio pavakarę, kuomet prie Katedros važinėjo karieta. Dar penktadienį savo feisbuko paskyroje Lolita kvietė visus palydėti karietos.

„Suvenyrai į Kijevą patys nenusipirks. Reikia skilandžio, lašinių, verpsčių, rūpintojėlių, verbų, šiaudinių skrybėlių ir visokių kitokių tautinių dalykų, kuriuos ketinu nusivežti į „Eurovizijos“ konkursą. Kas geriau papasakos apie mūsų tradicijas ir šaknis nei prekės, pirktos Kaziuko mugėje“, – pasakojo Lolita Zero.

Priminus apie jai jau pasibaigusį konkursą, Lolita išliko optimistiška. „Mano fanai parengė peticiją, renka parašus, kuriuos neš LRT vadovybei ir „Eurovizijos“ komisijai. Jie įsitikinę, kad mane įmanoma sugrąžinti į konkursą, nes svaresni turėtų būti publikos, o ne komisijos balsai. Jei sugrįžčiau, turiu parengusi ypatingą siurprizą. Be to, dirbti privalau vien dėl to, kad dalis mano techninės įrangos jau yra Kijeve“, – linksmai pasakojo atlikėja.

„Mažai kam žinomas faktas, kad mano antrasis vardas – Kazimiera. Negalėčiau praleisti tokios progos. Kai aplink tiek daug neigiamų komentarų, kaip mugė blokuoja kelius, kaip užgriozdina miestą, kas geriau gali atnešti meilės žinutę, jei ne Kaziuko mugės princesė Lolita Kazimiera Zero“, – retoriškai klausė Lolita.

Paklausta, ar tikrai modernus Lolitos įvaizdis tinka tradicinių amatų šventei, Lolita paaiškino, kad Kaziukas toks buvo visada. „Kiek pamenu šią mugę, tai visada būdavo senųjų tradicijų, rankdarbių, bet tuo pačiu ir naujų technologijų sintezė. Būtinai namo parsivešiu ne tik verbą ar rūkytą sūrį, bet ir motorinį lėktuvėlį ar virto kondensuoto pieno“, – pasakojo Lolita Zero.

Kaziuko mugėje šiandien taip pat lankėsi ir daugybė žinomų žmonių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)