Visuose setuose reguliariojo sezono nugalėtoja „Kauno-ASU“ komanda turėjo vargo su aštuntoje pozicijoje likusia Jonavos ekipa. Antrajame sete Jonavos klubas turėjo porą galimybių vieninteliu tašku išlyginti rezultatą, bet „Kauno-ASU“ ekipa pabaigose išnaudojo savo patirtį ir žengė žingsnį link Baltijos pirmenybių apdovanojimų.

Nugalėtojoms taškų pelnė Viltė Makauskaitė, 9 - Rūta Staniulytė, 8 - Julija Vorona.

„Emocijos dar nenuslūgusios. Šiandien buvo ne žaidimas, o nervų karas. Keista, kad lemiamais epizodais mus į priekį vedė žaidėjos, pakilusios nuo suoliuko. Jaunos žaidėjos neprarado savo šaltų nervų, o kitos žaidėjos, nors turi patirties, bet su įtampa nesusitvarkė.

Tokį nervingą žaidimą rungtynių svarba, per didelis noras. Nauja Jonavos arena yra labai jauki, labai graži. Smagu žaisti, kai susirenka daug žiūrovų. Apie pusfinalį dar negalvojame, visos mintys iki šiol buvo tik pirmosioms rungtynėms“, - mintimis dalinosi „Kauno-ASU“ trenerė Vida Makauskienė.

„Achemai-KKSC“ 15 taškų pelnė Valerija Sobol, 8 - Vaiva Valionytė.

„Manau, kad sužaidėme gerai. Pritrūko sportinės sėkmės setų pabaigose. Įtampa labiau šiose rungtynėse slėgė varžoves, nes jos buvo favoritės, bet mūsų žaidėjos jaunos ir prisidarė bėdų lemiamais momentais. Labai smagu žaisti naujoje arenoje. Merginos sakė, kad salė labai jauki. Džiugu, kad atėjo daug žiūrovų. Manau, kad ateityje ši salė prisidės prie klubo stiprėjimo“, - kalbėjo „Achemos-KKSC“ trenerė Lija Darandovienė.

Kauniečių varžovės pusfinalyje paaiškės vėliau.

Kitame ketvirtfinalyje staigmenos nepavyko pateikti Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkėms. Jos 1-3 (19:25, 10:25, 25:22, 25:17) turėjo pripažinti Baltijos čempionės titulą ginančios „Kohila VC/E-Service“ (Estija) ekipos pranašumą.

Alytaus komandai 15 taškų pelnė Urtė Andriukaitytė, 12 - Irina Brezgun.
Kauno ekipos varžovės pusfinalyje paaiškės po vakarinių rungtynių. Jonavos ir Alytaus ekipos lauks savo varžovių kovojant dėl 5-8 pozicijų. Šeštadienį visos rungtynės bus žaidžiamos naujoje Jonavos sporto arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją