„Labas! Mes esame „Bastille“, – didžiai publikos nuostabai po pirmųjų dainų ištarė grupės vokalistas Danas Smithas ir už pastangas sulaukė audringų plojimų.

Panašu, kad bandymas prabilti lietuviškai – dažno į Lietuvą užklydusio ir klausytojus sužavėti trokštančio užsienio atlikėjo koziris. Tiesa, pasiteisinantis visu 100 proc.

D. Smithas patikino esąs labai laimingas šįvakar būdamas Lietuvoje.

Vokalistas dėkojo susirinkusiems gerbėjams ir lietuviškai pasiteiravo, kaip gi jiems sekasi. Spėkite, kas nutiko po šių žodžių? Žinoma, dar viena plojimų ir šūksnių banga.

Grupė negalėjo pasigirti surinkę sausakimšą „Siemens“ areną – stovimose vietose buvo apstu erdvės šokiams, o tribūnose kone buvo galima išsirinkti norimą vietą. Vis dėlto, pirmosios gerbėjų eilės, kuriose tradiciškai renkasi ištikimiausi gerbėjai, linksminosi taip, tarytum tai būtų buvęs paskutinis jų vakaras žemėje.

Atsiprušau. Mano lietuvių niera gera“, – kiek susikaustęs ištarė vokalistas ir atsiprašė už tolimesnes kalbas gimtąja – anglų – kalba.

Po šio nuoširdaus bandymo pavergti sostinėje susirinkusių klausytojų širdis, D. Smithas padarė trumpą įžangą ir papasakojo, apie ką jų naujas studijinis albumas „Wild World“, išleistas praėjusių metų rugsėjį. O jis, be abejo, apie tai, kad šių dienų pasaulis yra truputį „sumautas“ ir kad puikus būdas profilaktiškai nuo to pabėgti – gerai pasilinksminti su draugais.

„Šis albumas – apie tai, kad penktadienio vakarą turėtumėte susitikti su draugais ir gerai praleisti laiką“, – sakė D. Smithas.

Ir kas gi beliko „Siemens“ arenoje susirinkusiems klausytojams? Ir dar penktadienio vakarą? Be abejo, linksmintis!
Koncerto akimirka

Kad grupė „Bastille“ yra šviesmečiais iki sužvaigždėjimo ribos, grupės vokalistas įrodė nužengęs nuo scenos ir prasispraudęs į stovimame sektoriuje šėlusių gerbėjų minią. Čia kiekvienas turėjo progą iš arti pažvelgti į mėgstamą atlikėją, duoti jam „penkis“, o gal ir spėti nusifotografuoti.

Šitaip jaunas atlikėjas apėjo beveik pusę arenos, o jam iš paskos sekę gerbėjai vos spėjo atgauti kvapą.

„Ši daina mums visada asocijuosis su Lietuva“, – tarė D. Smithas prieš suskambant pirmiesiems populiariosios dainos „Things We Lost In The Fire“ akordams. Kodėl būtent Lietuva, klausiate? Mūsų šalis šiems britams yra itin artima ir neblogai pažįstama.

2013 metais hito „Things We Lost In The Fire“ klipą jie nufilmavo būtent Lietuvoje – Vilniuje ir Kėdainiuose. O pagrindinį vaidmenį vaizdo klipe atliko gražuolė lietuvė Aušrinė.

Šiuo metu įrašas „Youtube“ yra peržiūrėtas daugiau nei 54 mln. kartų.

Jaunimo dievukai neslepia šiltų jausmų lietuvėms. Tai puikiai įrodo tai, kad naujame grupės vaizdo klipe „Blame“ ir vėl įamžinta lietuvė. Šįkart laimė nusišypsojo modeliui ir aktorei Erikai Stasiulevičiūtei.

Apie „Bastille“ sėkmę ir didžiausią grupęs koncertinį turą

„Wild, Wild World“ turas yra kol kas svarbiausias ir didžiausias grupės istorijoje. Vaikinai per beveik pusę metų išnaršys JAV ir Europą, nedideles ir jaukias sales pagaliau iškeitę į tūkstančius klausytojų talpinančias arenas.

Grupė turo koncertuose atlieka mažiausiai 22 kūrinius – kone visus, pasirodžiusius abiejuose albumuose. Naujausiame jų darbe „Wild World“ švelniai susipina indie, roko, pop, synthpop ir šokių muzikos elementai, ir dėl tokio universalumo grupė nesunkiai įsibrauna į įvairių stilių mėgėjų širdis.

„Visiems abejojantiems, ar „Bastille“ sugebės sukurti dar vieną hitą kaip „Pompeii“, jie sukūrė visą albumą tokių hitų“, – taip apie „Wild World“ atsiliepė britų muzikos žurnalas NME, pridurdamas, kad šis darbas yra „triumfuojantis pop įrašas“.

Tai liudija ir skaičiai – albumas aukščiausias pozicijas topuose išlaiko Europoje, Amerikoje bei Australijoje. Didžiojoje Britanijoje albumas jau paskelbtas auksiniu, o JAV pramogų žurnalo „Billboard“ albumų topuose „Wild World“ užkopė iki 4-osios vietos.

2010 metais susikūrusios grupės žvaigždė sužibo 2013-aisiais, kai grotuvus pasiekė debiutinis jų albumas „Bad Blood“. Iš karto po jo išleidimo „Bastille“ pradėjo rinkti ne tik nominacijas ir statulėles prestižiškiausiuose pasaulio apdovanojimuose, bet ir klausytojų oro bučinius bei kritikų liaupses.

Albumas „Bad Blood“ septyniose šalyse tapo auksinis, penkiose – platininis, o jų gimtojoje Didžiojoje Britanijoje – dukart platininis.

Populiariausias grupės hitas „Pompeii“, surinkęs net 385 mln. peržiūrų ir atvėręs vartus į šlovę ir žinomumą:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)