Štai 12 patarimų, padėsiančių atsikratyti nepageidaujamų kilogramų išvengiant įkyrių kalorijų sumavimo procedūros.

Maistą ruoškite namuose

Be jokios abejonės, maistui ruošti namuose tenka paaukoti papildomo laiko, kurį dažnai galima kuo puikiausiai sutaupyti tiesiog greituoju būdu užkandant kavinėje ar restorane. Vis dėlto svarbu nepamiršti, kad valgydami namuose vartosite sveikesnį maistą ir sutaupysite pinigų.

Restoranuose ruoštų patiekalų sudėtyje dažnai būna nemažas cukraus, druskos ir kitų sveikatai ne itin naudingų ingredientų kiekis, jau nekalbant apie neretai itin dideles tiekiamas porcijas, rašo purewow.com.

Maisto ruošimas namuose suteikia galimybę žinoti tiksliai, kokia yra patiekalo sudėtis, ir veiksmingiau kontroliuoti valgymo procesą.

Sąmoningas valgymas

Įsivaizduokite, kad sėdite prieš televizorių, rankose laikydami milžinišką vakarienės išsinešti porciją, kurią ketinote padalinti į dvi dalis. Jūsų mintis pasiglemžęs vaizdas ekrane ir tuo metu jūs nemąstydami kemšate maistą. Jei norite išvengti netyčinio persivalgymo, išmėginkite sąmoningo valgymo techniką, kuri iš esmės reiškia, kad valgymui skiriate laiko ir stengiatės tai daryti kuo ramesnėje aplinkoje. Toks požiūris padeda valgymą paversti malonia veikla, o ne stresą keliančia patirtimi.

Pasistiprinkite baltymais

Priežastys yra trys: baltymų vartojimas slopina apetitą, spartina riebalų deginimo procesą ir padeda auginti raumenų masę. Iš esmės tai ir yra trys pagrindiniai sveikatos gerinimo tikslai.

Tiesa, baltymai ne būtinai turi būti gaunami iš vištienos ar raudonos mėsos – galima rinktis puikaus skonio augalinės kilmės baltyminius produktus.

Leiskite sau užkandžiauti

Jei valgote nedideliais kiekiais visą dieną, tikimybė, kad pagrindinių valgių metu jausitės labai išalkę, mažėja. Tiesa, svarbu suvokti, kad žodis „užkandžiai“ reiškia sveikus variantus.

Nustokite gėrę kalorijas

Kai galvojame apie svorį didinančius dalykus, dažniausiai įsivaizduojame tortus ir bulvių traškučius. Tenka pripažinti, kad nemažą kalorijų dalį gauname iš gėrimų. Jei vis tik pageidaujate sumažinti svorį neskaičiuodami kalorijų, atsisakykite vaisvandenių, itin mėgstamų kavos gėrimų ir alkoholio.

Rinkitės mažesnes lėkštes

Mažytė vaizdinė apgaulė dar niekam nepakenkė, tiesa? Valgydami iš mažesnių lėkščių iš esmės apgaunate smegenis: atrodo, kad valgote daugiau. Nors šis metodas iš pradžių gali pasirodyti keistokas, vis tik jis yra veiksmingas.

Visą dieną gurkšnokite vandenį

Nuolatinis vandens gėrimas – vienas geriausių ir paprasčiausių būdų organizmo sveikatos būklei gerinti. Vanduo suteikia galimybę džiaugtis skaisčia oda ir energingumu. Be to, tinkamas organizmo aprūpinimas vandeniu spartina medžiagų apykaitą ir netgi suteikia sotumo jausmą tuo pačiu apsaugodamas nuo noro vartoti itin organizmui nenaudingus gaiviuosius gėrimus.

Apsišarvuokite kantrybe

Roma nebuvo pastatyta per vieną dieną, taigi suvalgius vos vieną porciją salotų kažin ar pavyks atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Jei svorio metimas yra jūsų tikslas, labai svarbu apsišarvuoti kantrybe: kai kuriems kilogramai tirpsta greitai, kitiems prireikia kur kas daugiau laiko – atvejų būna pačių įvairiausių. Svarbu nepritrukti kantrybės ir nepasiduoti, jei po savaitės vis dar neatrodote tobulai.

Nedemonizuokite maisto

Jei mąstysite apie maistą kaip apie didžiausią priešą, valgydami nejausite malonumo, gerų rezultatų kažin ar galite tikėtis. Užuot skirstę maistą į gerą ir blogą, leiskite sau valgyti tai, ką norite, tik nepamirškite tai daryti saikingai.

Nenaudokite maisto kaip paskatinimo

Užuot apdovanoję save už tai, kad tris dienas iš eilės lankėtės sporto klube, pica (tokia „dovana“ neabejotinai nustelbs visas jūsų pastangas ant bėgimo takelio), pasilepinkite manikiūru ar įsigykite naują knygą, kurią buvote nusižiūrėję prieš kurį laiką.

Išsimiegokite

Tikėtina, kad neišsimiegoję jaučiatės labai prastai, tačiau kažin ar žinojote, kad miego trūkumas kiša koją ir siekiant atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Tyrimai rodo, kad miego trūkumas didina alkio jausmą, mažina atsparumą pagundoms ir netgi skatina kauptis riebalų atsargas (kaltas hormonų grelino ir leptino pusiausvyros sutrikdymas).

Sekite ingredientus, ne kalorijas

Nors rekomenduojama nustoti skaičiavus kalorijas, vis tik tai jokiais būdais nereiškia, kad vertėtų ignoruoti ant produkto pakuotės pateigiamą informaciją. Tiesa, svarbu žinoti, ko ant etiketės vertėtų ieškoti. Produkto kaloringumas gali siekti vos 100, bet pažvelgus atidžiau aiškėja, kad jo sudėtyje yra net 10 g cukraus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)