Kai rudens pabaigoje ir žiemos pradžioje ešeriai pasidaro vangūs, spiningautojus gelbsti tik labai lėtas masalo pravedimas ar tokios sistemėlės kaip „drop shot”, kurios leidžia masalu dirbti praktiškai vienoje vietoje. Bet jei nesate nusistatęs ešerius gaudyti būtinai tik spiningu, šiuo metų laiku verta į rankas paimti plūdinę meškerę ir prisiminti vaikystės masalą – slieką.

Britai, kurie, tiesą sakant, niekada nebuvo geri spiningautojai, ešerius plūdinėmis meškerėmis sėkmingai gaudo ištisus metus. Jie teigia, kad tam geriausiai tinka gana ilga tolimojo užmetimo meškerė, vadinamasis „match'as”, apginkluotas dviem nedideliais svareliais iš abiejų pusių stacionariai pritvirtinta „waggler” tipo plūde.

Pagrindinė svarelių masė užspaudžiama ant pagrindinio valo iškart virš pavadėlio. Galima naudoti vieną slyvutės formos svarelį ar keletą užspaudžiamų šratukų. Prie pagrindinio valo rišamas maždaug 45 cm ilgio pavadėlis, ant kurio užspaudžiamas dar vienas švino šratukas – gylį reikia sureguliuoti taip, kad tam šratukui atsigulus ant dugno virš vandens kyšotų tik nedidelis plūdės galiukas.

Kabliukas naudojamas gana nemažas – 10 nr. ir padarytas iš storos vielos. Jei gaudydami spiningu masalus vėlyvą rudenį mažiname, tai gaudant plūdine reikėtų elgtis atvirkščiai. Masalas numeris vienas tokioje žvejyboje yra naktinis sliekas, taip pat verta išbandyti dėles, krevetes, vėžių uodegėles, kitus stambius ir mėsingus masalus.

Ešerys

Plūdine meškere gaudomi neaktyvūs ešeriai. Kai šie plėšrūnai sukyla į vidurinius vandens sluoksnius vaikyti mailiaus, spiningas bus efektyvesnis žūklės įrankis. Tačiau tuomet, kai ešeriai nusileidžia ant dugno ir guli ne itin reaguodami į aplinką, plūdinė tikrai pademonstruos savo galią. Net apatiškiausias ešerys neištvers, jei jam prieš nosį raitysis naktinis sliekas.

Gaudant ešerius tokiu būdu galima ir jaukinti. Tuomet karpyti sliekai ar kitas jūsų naudojamas masalas yra maišomas su jaukui gaminti skirtomis žemėmis ir metamas į žūklės vietą. Tačiau jaukinti verta tuomet, kai tikrai žinote, jog konkrečioje vietoje ešerių tikrai yra ar jie nuolat čia apsilanko.

Kitu atveju neverta sėdėti vienoje vietoje ir laukti kol ešeriai pasirodys, nes jie gali ir nepasirodyti. Geriau pasivaikščioti tvenkinio pakrantėmis ar paplaukioti valtele po ežerą ir pačiam paieškoti ešerių būrių.