Reikės:

450 g kalakutienos faršo (maliau pati),
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
druska ir pipirai,
4 šaukštai manų.

Įdaras:

1 šaukštas sviesto,
100 ml pieno,
1 šaukštas miltų,
50 g tarkuoto sūrio,
druska ir pipirai.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir apskrudinkite jame miltus. Supilkite šluotele maišant po truputį verdantį pieną. Berkite prieskonius ir ant silpnos ugnies pastoviai maišant pakaitinkite 5-10 min. Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Padažą perpilkite į indą, tinkamą dėti į šaldiklį. Padažas turi sustingti iki tokio tirštumo, kad tiktų pjaustyti peiliu.

Kol padažas stingsta, darome maltinukus.

Į faršą beriame smulkintą svogūną, česnaką, pipirus, druską, mušame kiaušinį, beriame manus ir gerai išminkome. Dedame į šaldytuvą, kol padažas bus tinkamas naudoti.

Išimkite iš šaldytuvo faršą, o iš šaldiklio – padažą. Atpjaukite nedidelį gabaliuką padažo ir dėkite ant faršo padaryto blyno ir sulipdykite maltinuką. Apvoliokite miltuose, tada plaktame kiaušinyje ir tada džiuvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gerai iškeps.