„Kuriame naują kovos su dopingu sistemą. Tikiuosi, kad jokių apgavikų, kurie patys organizuoja dopingo programas, o paskui bėga į užsienį, ten nebus. Su mūsų nepriklausomais ir užsieniečiais specialistais kova su dopingu bus griežta ir efektyvi“, – teigė V. Putinas.

Jis tvirtino, kad naujoji sistema iš Sporto ministerijos bus perduota į nepriklausomos organizacijos rankas, o jos branduolys įsikurs Maskvos valstybiniame universitete.

Rusijos prezidentas vylėsi, kad bus glaudžiai ir pozityviai bendradarbiaujama su Pasaulio antidopingo organizacija (WADA) ir Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK).

Tiesa, kalbėdamas apie nepriklausomą Richardo McLareno ataskaitą, kurioje tvirtinama, kad 2014 metų Sočio olimpiadoje per 1000 Rusijos atletų antidopingo mėginių buvo sukeisti, V. Putinas nebuvo linkęs pripažinti jos teisėtumo.

„Pretenzijos dėl kažkokių įbrėžimų ant mėginių – argi tai įrodymas? Kai perdavėme mėginius, jokių pretenzijų nebuvo ir protokoluose tai nėra aprašyta. Mėginius kažkur saugojo, o tai jau ne mūsų atsakomybė“, – tikino jis.

Vėliau V. Putinas pripažino, kad Rusijos antidopingo sistema nesuveikė, kai reikėjo: „Tai mūsų kaltė ir reikia apie tai pasakyti tiesiai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)