Šalies vadovės teigimu, atgimusiai nepriklausomai valstybei skirtame savo albumų cikle į dailę, kūrinius ir jų autorius fotomenininkas pažvelgė ieškodamas Lietuvos laisvės ženklų, iš užmaršties prikėlė valstybingumo simbolius, mūsų kultūrą ir paveldą.

Pasak Prezidentės, R. Dichavičiaus darbas turtingas ir įvairiapusis, apimantis tapybą, grafiką, fotografiją, leidybą.

Garbingo jubiliejaus proga šalies vadovė R. Dichavičiui padėkojo už kūrybai skirtą gyvenimą, už meno kalba skleidžiamą laisvės dvasią ir palinkėjo, kad ateinantys metai būtų kupini jėgų, energijos ir neblėstančio įkvėpimo kurti, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

„Jau daug metų Jūsų kūryba džiugina fotomeno gerbėjus Lietuvoje, eksponavote savo darbus svarbiose galerijose, esate pripažintas ir prestižiniais apdovanojimais įvertintas menininkas. Jūsų talentas leidžia fotografijose išryškinti žmogaus ir gamtos harmoniją, atspindėti mūsų kultūros įvairovę, įprasminti istorijai svarbius reiškinius“, – sakoma Premjero sveikinime.

Vyriausybės vadovas palinkėjo R. Dichavičiui tvirtos sveikatos, giedrų ateities dienų ir visada išlaikyti menininkui būdingą optimistinį žvilgsnį ir laisve paženklintą požiūrį į gyvenimą bei kūrybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją