24-erių metų saugas turi puikius pagrindus - jis užaugo Lisabonos grandų „Benfica“ ir „Sporting“ akademijose, o vėliau žaidė ir Ispanijoje, kur priklausė Sevilijos „Real Betis“ klubui.

Lisabonoje gimęs ir puikia kamuolio valdymo technika pasižymintis atakuojantis vidurio saugas „Stumbro“ klube vilkės 80-u numeriu pažymėtus marškinėlius. Jis anksčiau kelis kartus sulaukė kvietimo į Portugalijos jaunimo rinktinių stovyklas, tačiau oficialiose rungtynėse rinktinėje taip ir nedebiutavo.

„Labai smagu prisijungti prie „Stumbro“ kolektyvo. Esu labai paprastas ir pozityvus žmogus, kuris stengiasi mėgautis kiekviena diena darydamas tai, ką labiausiai mėgsta. Man patinka sunkiai dirbti, nes tik taip įmanoma pasiekti savo tikslą. Šiaip esu šeimos žmogus, nes tai - svarbiausia gyvenime“, - fcstumbras.lt prisistatydamas kalbėjo F. Lopesas.

Fabijui patinka žaisti su kamuoliu, o didžiausią malonumą jis jaučia atlikdamas rezultatyvų perdavimą.

„Esu atakuojantis vidurio saugas. Man patinka priimti kamuolį ir konstruoti žaidimą. Mano stiprioji vieta yra paskutinis, lemiamas perdavimas. Niekada nemušdavau daug įvarčių, nors ir stengiuosi tai tobulinti, bet jeigu tik galėsiu visada atliksiu perdavimą. Esu techniškas žaidėjas, gerai skaitantis žaidimą.

„Per savo trumpą karjerą turiu daugybę puikių prisiminimų. Esu iškovojęs nemažai įvairiausių titulų su „Sporting“ ir „Benfica“, puikiai sekėsi žaisti ir Ispanijoje. Pasiekimu laikau ir kvietimus į Portugalijos jaunimo rinktines, nors ten ir nepavyko debiutuoti. Vieną dieną svajoju žaisti Čempionų lygoje ir nacionalinėje rinktinėje“, - mintimis dalinosi ekipos naujokas.

Jis taip pat pripažino, jog apsispręsti atvykti į Lietuvą jam nebuvo sunku, nes čia dirba žinomas portugalų treneris Mariano Barreto.

„Mariano įtaka apsisprendžiant buvo didelė. Jis išties turi labai didelį vardą Portugalijos futbole. Manau, jog jis gal padėti man tapti geresniu žaidėju. Nors Lietuvoje esu tik savaitę, jau dabar galiu pasakyti, kad treniruotės yra gero lygio, jose netrūksta konkurencijos, kietos kovos. Tai yra tai, ko man dabar labiausiai reikia. Labai džiaugiuosi galėdamas dirbti kartu su tokiu treneriu kaip jis. Jokia paslaptis, M. Baretas turi daugybę kontaktų, tad įrodžius savo vertę gali atsiverti daugybė durų. Pažadu, jog atstovaudamas „Stumbrui“ aikštėje visada atsiduosiu šimtu procentų ir visiškai nesvarbu ar tai treniruotės, ar rungtynės. Myliu šį žaidimą ir lauksiu savojo šanso. Futbolas yra geriausias šou pasaulyje. Nekantrauju sulaukti savojo debiuto“, - pokalbį užbaigė F. Lopesas.

Kauno „Stumbras“ A lygos sezoną pradės jau šį penktadienį, kai 19.30 val. Vilniaus „Sportimos“ arenoje susitiks su šalies vicečempionais „Trakais“. Tai bus sezono atidarymo rungtynės.

„Kauno Žalgiryje“ rungtyniaus graikas A. Karakostas

Prieš artėjantį Lietuvos A lygos čempionatą „Kauno Žalgirio“ futbolo komanda stiprina savo sudėtį. Prie komandos prisijungė graikas Anestis Karakostas. 25-erių vidurio saugo ir gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti futbolininkas į Kauną atvyko iš antros pagal pajėgumą Graikijos futbolo lygos.

Visą savo profesionalią karjerą A. Karakostas rungtyniavo gimtojoje Graikijoje. Pastaruosius metus futbolininkas gynė „AP Eginiakos“ ekipos garbę, iš kurios ir atvyko rungtyniauti į Kauną. Prieš tai du sezonus graikas atstovavo aukščiausios lygos „PAE Veria“ komandai.

Kauno Žalgiris“ artimiausiu metu planuoja pristatyti dar kelis komandą papildžiusius naujokus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)