1. Supraskite, kad vaikinai vadovaujasi dvigubais standartais.

Dauguma vaikinų turi vieną idealios moters variantą, kurią galėtų parsivesti namo ir parodyti motinai, ir kitą svajonių moterį, kurią norėtų parsivesti į savo lovą. Atspėkite, su kuria iš jų jis norėtų užmegzti ilgalaikius santykius? Atrodo, kad vaikinai visada galvoja tik apie vieną dalyką, bet tai yra mitas. Iš tiesų vaikinai ieško kažko, kuo galėtų pasitikėti, kas juos suprastų ir rūpintųsi jais. Taigi, norėdamos užmegzti ilgalaikius kiber-santykius, bendraukite lengvai ir koketiškai, o ne šiurkščiai ir nepadoriai.

2. Kiber-santykiai vis tiek yra tarpusavio santykiai.

Vaikinai gali atsirasti ir vėl dingti, bet draugai išlieka visam laikui. Net jei ieškote tik romantiškų ar aistringų pramogų ir žaidimų, jūsų požiūris į kiber-saldainiuką bus mielesnis, jei jūsų santykiai išaugs iš draugystės. Atminkite, net anonimiškas kiber-seksas sukelia emocines pasekmes. Jausmai gali būti įžeisti. Įsitikinkite, kad jūsų kiber-vaikinas yra džentelmenas, gerbiantis jūsų jausmus, jūsų nustatytas ribas ir jūsų privatumą.

3. Visi santykiai turi vystytis etapais.

Leiskite savo kiber-santykiams vystytis palaipsniui ir natūraliai. Net jei žinote savo tikslą, siekite jo pamažu! Jei praleisite ankstyvuosius, susipažinimo etapus, jūs atsisakysite pačių įdomiausių bendravimo proceso akimirkų. Gali būti labai sunku atkurti romantiškus jausmus, kai jau nueinate per toli. Todėl geriau yra neskubėti, nei per greitai ar per giliai įsipainioti į santykius.

4. Kiber-vaikinas vis tiek yra vaikinas.

Nesvarbu, ką jie sako, dauguma vaikinų mėgsta viską kontroliuoti (ar bent jau manyti, kad taip daro) tarpusavio santykiuose. Vaikinai tvirtina, kad jiems patinka atkaklios moterys – bet ne per daug atkaklios. Jie sako, kad laukia iš jūsų pirmojo ėjimo – tačiau nori patys būti už viską atsakingi. Kaip tai painu! Kiekvienam vaikinui reikalingas skirtingas kontrolės kiekis. Taigi, štai reali išeitis: jums teks mokytis ir eksperimentuoti, kad suprastumėte, kaip dažnai jūsų kiber-draugas laukia jūsų iniciatyvos virtualių santykių plėtotei.

Kai kurie vyrai mėgsta kontroliuoti viską, kai kuriems patinka, kai įsakinėjate jūs. Kai kurie nori eiti tai pirmyn, tai atgal. O kad reikalai dar labiau susipainiotų, jų jausmai apie kontrolę keičiasi skirtinguose santykių etapuose! Pavyzdžiui, jie gali norėti vadovauti flirtuojant, ir perleisti jums iniciatyvą, kai santykiai tampa rimti, arba atvirkščiai. Eksperimentuokite; išbandykite abu vaidmenis (vadovės ir pavaldinės) ir pažiūrėkite, į kurį vaidmenį vaikinas labiausiai reaguoja.

5. Prašykite to, ko norite.

Iš savo virtualaus vaikino prašykite tokios romantikos, kokios jūs norite. Jei nepaprašysite, galite ir nesulaukti. Jei paprašysite, galite sulaukti! Juk verta pabandyti. Tai jūsų galimybė nugalėti drovumą! Net jei realiame gyvenime jums nesmagu būti tiesmukiška, pasinaudokite kiber-santykiais kaip puikia proga išskleisti savo sparnus ir išsilaisvinti iš suvaržymų. Pasakykite jam, kad mėgstate, kai jums pataikaujama, paprašykite papasakoti, kokios jūsų savybės jam patinka, arba paprašykite jo ištarti slaptą frazę, kurią išgirdusi jūs tiesiog alpstate. Leiskite sau atsipalaiduoti!

6. Naudokite humorą santykių užmezgimui.

Humoras yra tai, ką žmonės naudoja, norėdami pralaužti įtampą ir lengviau bendrautų tarpusavyje. Taigi naudokite jį! Vietoj bandymų būti paslaptinga ir gundančia, būkite linksma, žaisminga ir nerūpestinga. Pokštavimas su vaikinu gali būti svarbi draugystės užmezgimo dalis, ir vaikinams patinka nerūpestingos ir smagios merginos. Tai taip pat jiems parodo, kad nežiūrite į visa tai per daug rimtai. Atminkite, jums turi būti priimtinas požiūris, kad tai tik malonus laiko leidimas. (Net jei tikitės kažko daugiau!)

7. Žalios šviesos uždegimas, stabdžių panaudojimas.

Dauguma paauglių merginų, turinčių virtualius vaikinus, užmezga tarpusavio santykius kaip draugystę, kuri palaipsniui įgauna romantikos. Bet tiesą sakant, kai kurios iš jūsų iš pat pradžių užmegs karštus ir aistringus santykius, ir tai nėra blogai, jei jums būtent to ir reikia. Tik atminkite, kad yra svarbu saugoti savo jausmus, tiek internete, tiek realiame gyvenime.

Tai reiškia, kad reikia žinoti, kaip pasakyti "ne", kai pokalbis nueina per toli. Jūs visada galėsite pratęsti pokalbį vėliau, jei nuspręsite, kad to norite. Kartais uždekite žalią šviesą aistrai, jei jūs tam nusiteikusi, bet nebijokite ir nuspausti stabdžius. Jei jūsų kiber-vaikinas negerbia jūsų noro sulėtinti tempą, galite iš karto jį palikti. Atminkite, yra dar daugybė gražuoliukų, kurie gerbs jūsų teisę nustatyti tinkamą tempą!

8. Mes mylime vienas kitą – kas toliau?

Jei užmezgėte virtualius santykius, galite sulaukti tokio momento, kai užsimanysite perkelti visa tai į realybę. Jei jūs abu su niekuo daugiau nesusitikinėjate, jums gali kilti noras pašnekėti telefonu, išgirsti jo balsą, pabendrauti "gyvai". Prieš tai darydamos, pamąstykite: ar esate pasiruošusi atsisakyti svajonių vaikino dėl galimybės išbandyti, ar tai pavyks realiame gyvenime? Jei atsakymas yra taip, paprašykite, kad jis atsiųstų jums savo nuotrauką. Tada, jei vis dar norite kalbėti su juo, paprašykite jo telefono numerio.

NIEKADA NEDUOKITE SAVO TELEFONO NUMERIO INTERNETU! Ir nepamirškite perspėjimo – YRA PAVOJINGA SUSITIKTI SU KUO NORS, PAŽĮSTAMU TIK IŠ INTERNETO! Galite manyti, kad esate 100% tikra, jog jis yra puikus vaikinas, bet kai kurios merginos buvo užpultos ar net nužudytos kiber-vaikinų, kuriuos jos buvo įsimylėjusios, o realiame gyvenime jie pasirodė pavojingi psichopatai.

Jei jums būtinai reikia susitikti su tuo vaikinu, ir jūs esate absoliučiai, visiškai tikra, kad jis normalus, nepavojingas asmuo, PASIKVIESKITE KĄ NORS EITI KARTU ir susitikite viešoje vietoje. Taip, tai nesmagu, bet juk geriau jaustis saugiai ir nesmagiai, nei šauniai ir negyvai?

Kadangi nesinori užbaigti tokia liūdna ir grėsminga gaida, vertėtų pasakyti, kad yra susituokusių porų, kurios susipažino būtent internete. Ar jie laimingi – kitas klausimas. Tačiau tai įrodo, kad pabaiga gali būti ir laiminga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją