1972 metų Miuncheno (Vokietija) žaidynių komandų varžybų aukso medalis parduotas už 66 tūkst. JAV dolerių, aukso medalis už laisvuosius pratimus – už 52,8 tūkst., o sidabro apdovanojimas už pratimus ant lygiagrečių – už 24,6 tūkst.

O. Korbut 1976 metų Monrealio (Kanada) olimpiados aukso medalį komandų varžybose pardavė už 57,6 tūkst. JAV dolerių, sidabro už pratimus ant buomo – už 24,6.

Pačiai Gardine (Baltarusija) gimusiai buvusiai gimnastei atiteks 183,3 tūkst. JAV dolerių ir aukciono namų premija.

Kartu su medaliais buvo parduodama O. Korbut gimnastikos glaustinukė, kurią ji vilkėdama 1973 metais dalyvavo varžybose Londone (3 tūkst. JAV dolerių) ir autografas ant „Sports Illustrated“ žurnalo viršelio (49 JAV doleriai).

Aukcione neparduoti liko O. Korbut asmeninių daiktų 26 vienetai.

O. Korbut yra keturiskart olimpinė čempionė ir dusyk vicečempionė. 1972 Miunchene ji iškovojo 3 aukso ir 1 sidabro medalius, o po ketverių metų Monrealyje – auksą ir sidabrą.

Gimnastė pirma atliko pratimą, kuris dabar vadinamas „Korbut kilpa“.

Buvo kalbėta, kad už 35 sportininkės relikvijas pavyks surinkti apie 10 mln. JAV dolerių.

Šiuo metu 61-erių metų O. Korbut gyvena JAV mieste Skotsdeile (Scottsdale) Arizonos valstijoje. Ji 1991 metais po Černobylio katastrofos ir Baltarusijos emigravo į JAV.

Remiantis Rusijos žiniasklaidos pranešimais, moteris turėjo finansinių sunkumų. Interneto leidinyje Gazeta.ru pasirodė tokia antraštė: „Medaliai išgelbėjo O. Korbut nuo bado.“

Vos 1 metro 50 cm. ūgio moteris buvo vadinama „Žvirbliu iš Minsko“. Žavi šypsena ir žavesys padėjo pelnyti žmonių simpatijas ir tapti olimpine legenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)