Nieko nuostabaus, juk sala garsėja didžiule jūros gėrybių gausa bei pačiomis įspūdingiausiomis žuvų rūšimis. Gal dėl to japonai žvejybą vertina kiek kitaip negu europiečiai. Štai rytiečiams žūklė yra savotiškas ritualas, labiau primenantis meną, nei mums įprastą amatą ar neįpareigojantį hobį.

Sunku suvokti, bet Japonijoje preciziškai vertinami visi žvejybai skirti įrankiai. Kai kurie panašesni į delikačias dekoracijas, o ne voblerius ar meškerykočius. Tarkime dar XVII a. tarp samurajų išpopuliarėjusi gležna bambukinė lazdelė, kurią vargiai būtų galima vadinti meškere, yra vienas pagrindinių šių dienų žvejybos įrankių Japonijoje.

Gaudomos žuvelės būna vos 3 cm ilgio! Norint, jog užkibtų tokio dydžio laimikiai, reikia atitinkamos įrangos ir didelės kantrybės.

Spindinčio milijoninio Tokijo centre įrengtuose komerciniuose kanaluose jau nuo pačio ankstyvo ryto renkasi žvejai entuziastai. Sėdėdami ant plastmasinių kubo formos dėžučių rankose jie spaudžia minėtas bambukines lazdeles. Visų tikslas toks pat – pagauti gražuolių karpių.

Įdomu ir tai, jog kai kurie žvejai leidžiasi į žvejybą norėdami pagauti ne didžiausių žuvų, o priešingai - pačių mažiausių. Gaudomos žuvelės būna vos 3 cm ilgio! Norint, jog užkibtų tokio dydžio laimikiai, reikia atitinkamos įrangos ir didelės kantrybės.

Šiuo metu, Tackle Trade World duomenimis, Japonijoje populiariausi spiningavimas jūroje, džigavimas jūroje bei spiningavimas gėlame vandenyje.

Žvejojate ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje? Turite įspūdingų nuotraukų iš žūklės? KABLYS.lt Jūsų laimikių adresu info@kablys.lt arba KABLYS.lt Facebook.