„Pradinukų lyga“ - naujas projektas, kuriuo siekiama suteikti 1-4 klasių moksleiviams smagaus laisvalaikio praleidimo alternatyvą ir galimybę žaisti futbolą mokyklų bendruomenėse nacionaliniu mastu.

„Lygos idėja kilo atsižvelgiant į vaikų fizinio aktyvumo problemas ir bendrą moksleivių sveikatos būklę. Norime pasiūlyti vaikams susipažinti su futbolu arba pratęsti darželyje jau pradėtą pažintį su mūsų rengiamu „Futboliuku“. Mūsų vizija yra ta, kad per įvairius projektus futbolą vaikai galėtų žaisti nuo pačių mažiausiųjų iki vyriausiųjų“, - sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Būsimus „Pradinukų lygos“ dalyvius sportuoti skatins ir nuotaikinga daina. Lygai himną sukūrė žinomas muzikos kūrėjas ir atlikėjas Juozas Liesis, jam talkino populiariausias 2016-ų kompozitorius Deivydas Zvonkus.

Pasak J. Liesio, įkvėpimo šios dainos kūrybai semtis atskirai nereikėjo, nes futbolo treniruotes lanko jo sūnus, o jis pats su šiuo žaidimu praleidžia vis daugiau savo laisvalaikio.

„Kai išgirdau apie šios lygos kūrimą iškart pagalvojau, kokia galėtų būti lygos daina, kokia nuotaika ji turėtų pulsuoti, koks turėtų būti kad ji patiktų mano dukrai ir sūnui. Manau, jog gera nuotaika aktyviam vaikų judėjimui labai svarbi. Netrukus gavau lygos organizatorių kvietimą ir sutikau nedelsiant. Susipažinęs su dainos idėja ranką ištiesė D. Zvonkus. Pridėjus atlikėjų vaikų pastangas išėjo smagus kūrinys“, - kalbėjo J. Liesis.

„Pradinukų lygos“ partneriais sutiko tapti didžiausias elektroninis dienynas TAMO ir EMA elektroninės pratybos. Už dalyvavimą lygos varžybose vaikai gaus specialiai „Pradinukų lygos“ turnyrui išleistus EMA žvėrelių lipdukus. Panašūs lipdukai paprastai mokiniams teikiami už pasiekimus moksle. Nuo šiol žvėrelius galės kolekcionuoti ir mažieji futbolo turnyro dalyviai.

„Mokyklose sparčiai populiarėjančios elektroninės pratybos įtraukia vaikus mokytis virtualioje erdvėje. Pastebėjome, kad vaikai ypač džiaugiasi virtualia elektroninių pratybų motyvavimo sistema - „Safariu“, kurioje jų pasiekimus žymi smagūs EMA žvėreliai. Vaikams teisingai išsprendus mokytojo skirtas užduotis jų žvėreliai pasislenka „Safaryje“, o už išskirtines pastangas mokytojai apdovanoja vaikus ir EMA žvėrelių lipdukais. Pagal sėkmės sulaukusį EMA žvėrelių „Safario“ pavyzdį sukūrėme ir „Pradinukų lygos“ turnyrui skirtas linksmas turnyrines lentas.

Šiuose plakatuose visi komandos vaikai galės suklijuoti po kiekvienų sužaistų varžybų gautus žvėrelių lipdukus. Tai bus puiki papildoma motyvacija ne tik varžytis dėl pergalių, bet ir džiaugtis dalyvavimu turnyre“, - sakė TAMO grupės, kuriančios EMA elektronines pratybas, rinkodaros vadovė Daina Kedienė.

Lygos dalyviams aprangas tieks „Hummel“, sultimis vaišins „Elmenhorster VitaTigras“, o prizus įsteigs maisto papildų „Vitiron Kids“ atstovai Lietuvoje.

Pirmam debiutiniui „Pradinukų lygos“ pavasario sezonui nuo kovo mėnesio numatoma pritraukti 72 komandas iš Vilniaus, Alytaus, Telšių, Plungės, Mažeikių miestų ir rajonų. Registracija vyksta svetainėje pradinukulyga.lt

Varžybos prasidės mokyklose, o gegužę vyks geriausių rajonų komandų finalų ketvertų turnyrai. Nuo spalio mėnesio planuojama projektą išplėsti į jau visus šalies rajonus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)