Paskutine tokios veiklos auka tapo „Vilniaus prekybos“ pagrindinis akcininkas Nerijus Numavičius, šiuo metu gyvenantis Londone.

„Nerijus Numavičius atskleidžia lengvo uždarbio namuose paslaptis (mesk darbą per 30 dienų)“, - rašoma su klaidomis internetiniame puslapyje ir socialiniuose tinkluose iššokančioje reklamoje.

Kartu pridedama, kad lietuviai naudoja šį būdą, leidžiantį neva užsidirbti 2400 litų per dieną ir meta darbus.

Po dėmesį patraukusiu pavadinimu taip pat patalpinta N. Numavičiaus nuotrauka.

N. Numavičiaus tapatybe pasinaudota tokiuose puslapiuose kaip runtastic.com ir thefinancialstart.com. Tiesa, gyventojams nepatariame jų atidarinėti, nes interneto puslapių kūrėjų užmačios nežinomos.

Be mažai tikėtinų praturtėjimo pažadų puslapiuose gali būti paslėpti ir programos-kenkėjos.

Advokatė Olga Petroševičienė, atstovaujanti Nerijaus Numavičiaus interesams, išreiškė apmaudą, kad sukčiai naudojasi jos kliento duomenimis, bandydami neteisėtai išvilioti pinigus iš žmonių.

„Raginame visus, mačiusius tokią informaciją, būti budriems ir neapsigauti – tai yra sukčiavimas“, – pabrėžė ji.

O. Petroševičienė teigė, kad jau imtasi visų galimų priemonių užkirsti kelią šiai veiklai ir neteisėtam N. Numavičiaus atvaizdo, vardo ir pavardės ir kitų asmens duomenų naudojimui.

„Nustatę tikslų IP adresą, kreipėmės į puslapio administratorių, taip pat į socialinį tinklą „Facebook“ ir nurodėme kuo skubiau pašalinti melagingą informaciją, pažeidžiančią N. Numavičiaus teises. Nesulaukę adekvačios reakcijos, svarstysime galimybę pažeistas teises ginti teisme“, – komentavo „Vilniaus prekybos“ didžiausio akcininko atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)