Vasario 22 d. viso pasaulio skautai mini Įkūrėjo, lordo Roberto Baden-Powell‘io dieną. Ši diena tradiciškai visame pasaulyje pradedama simboliniu saulės pasitikimu. Ankstų rytą saulę pasitikti skautai rinkosi įvairiausiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Daugiausia jų saulę sutiko didmiesčiuose – Vilniuje skautų daina aidėjo nuo Tauro kalno, Kauno skautai susibūrė Milikonių panoraminėje aikštelėje, Šiaulių skautai kopė į Salduvės piliakalnį, o Panevėžio skautai būriavosi pačiame miesto centre.

„Mūsų minima Įkūrėjo diena – tai visų pasaulio skautų sujungimas į vieną ratą. Lyg susikimbame rankomis ir visi dar kartą sau tyliai primename skautų tikslą – kurti gražesnį pasaulį. Ši diena yra ypatinga dar ir tuo, kad šiandien kiekvieno miesto ir miestelio skautai pasipuošia kaklaraiščiais. Daugiau nei 2000 jaunų žmonių visoje Lietuvoje taip parodo, kad jiems svarbi skautavimo idėja ir jie nori daryti pasaulį gražesniu ir šviesesniu“, – sakė Lietuvos skautijos vadovė Ieva Žilinskienė.
Foto/ Lietuvos skautai

Šiais metais vasario 22-oji skautams išskirtinai svarbi – pasaulinis jaunimo judėjimas mini jubiliejines, 160-asias lordo Roberto Baden-Powell‘io gimimo metines. Jubiliejaus proga, didžiausia Lietuvoje skautiška organizacija Lietuvos skautija pakvietė skautus prisijungti pire Draugystės mazgo akcijos ir savo bendruomenę pradžiuginti geraisiais darbais. Prie akcijos taip pat prisijungė Žemaitijos skautų organizacija bei Studentų skautų organizacija.

Lordą Robert'as Baden-Powell'į galima laikyti vienu progresyviausių XX a. pr. edukologų. Skautų judėjimą jis įkūrė 1907 metais. Unikalus ugdymo metodas, paremtas gamtos pažinimu, darbo mažose grupėse sistema ir socialinės atsakomybės mokymusi, greitai išplito pasaulyje, o nuo 1918 m. gyvuoja ir Lietuvoje.
Foto/ Lietuvos skautai

Lietuvos skautija – didžiausia skautiška organizacija Lietuvoje, vienijanti per 2500 skautų iš visos Lietuvos. Įdomu? Daugiau apie mus: www.skautai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)