Nagų plokštelės sluoksniuojasi dėl kelių priežasčių: nagas džiūna veikiamas plovimo priemonių, dėl dažno buvimo drėgnoje aplinkoje, arba dėl vitaminų trūkumo (nagams, kaip ir visam organizmui, yra būtinos maistingosios medžiagos, mikroelementai, vitaminai. Galite naudoti stiprinančias nagus priemones su vitaminais – specialius aliejus ir kremus.

Kita priežastis - kalcio trūkumas, kurį galima kompensuoti pavartojus “Kalcį su vitaminu D”. Jeigu tokio nerasite - galima vartoti vien kalcį tabletėmis, bet būtinai su aliejiniu vitaminu D. Gryną kalcį gerti nenaudinga, nes tuomet organizmas jį blogai įsisavina.

Jeigu sluoksniuojasi nusausėję nagai, galima parekomenduoti keletą būdų:

Labai svarbu dėl kutikulos maitinti nagus aliejumi arba kremu (tepame ant kutikulos ir aliejų arba kremą įtriname sukamaisiais judesiais kitos rankos didžiuoju pirštu). Po to apelsininiu pagaliuku atitraukiame suminkštėjusią kutikulą, tuo pačiu leisdamos nagui kvėpuoti. Juk būtent per šią sritį mūsų nagas maitinasi.

Nagus ir rankų odą galima palepinti maitinamuoju alyvų aliejumi. Nors jis ir brangus, bet labai naudingas. Alyvų aliejuje yra daug vitaminų, jis yra puikus naudingų nagui medžiagų, esančių jame, laidininkas.

Patarimas:

1-2 kartus per savaitę rankas ir nagus patepkite alyvų aliejumi, užsidėkite medvilnines pirštines ir palikite nakčiai.

Jeigu nėra galimybės tiek laiko skirti nagų priežiūrai, yra paprastas sprendimas - priauginimas heliu.

Meniu papildykite migdolais, figomis, datulėmis, pieno produktais (pienas, jogurtas, varškė), o taip pat maistu, kuriame yra augalinio aliejaus. Apelsinų, morkų ir burokėlių sultys taip pat padeda atstatyti jūsų organizmo pusiausvyrą.

Taip pat pabandykite rankų masažą avokados kauliuku. Ridenkite kauliuką iš vieno delno į kitą ir delnų viršumi. Jeigu ant kauliuko liko minkštimo gabalėlių, tai irgi gerai, nes avokadas turi labai daug vitaminų ir puikiai maitina rankų odą.

Reguliarus masažas stiprina nagus, padeda jiems augti, suteikia jiems tvirtumo ir elastingumo. Keletas lašų sezamo ar kokio nors eterinio aliejaus (tiks rožių, jazminų arba sandalmedžio) įtrinama į delnus ir nagus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją