Įsikėlę į naują būstą būtinai turėsite atlikti tam tikrus pakeitimus, kad namai taptų jaukūs ir mieli, rašo lifehack.org. Jei šį procesą norite paspartinti, štai 10 patarimų dėl mažyčių pokyčių, kurie būstą pavers tikrais namais.

1. Langų apipavidalinimas

Įsikėlus į namus langai dažnokai atrodo prastai – nuobodžios žaliuzės ar ne ką patrauklesnės užuolaidos. Vienas geriausių būdų per itin trumpą laiką suteikti namams jaukumo ir stiliaus – naujos užuolaidos. Žavingos užuolaidos ne tik pagerins bendrą namų vaizdą, bet ir padės kontroliuoti patalpų temperatūrą.

2. Šiek tiek meno

Jei namuose daug tuščių sienų, patalpos neabejotinai atrodo pernelyg sterilios, nepriklausomai nuo pasirinktų dažų atspalvio ar tapetų rašto. Ant sienų kabantys meno darbai iš karto suteiks erdvei asmeniškumo ir namų pojūčio.

3. Aromato gerinimas

Namai, nedvelkiantys viliojančiais aromatais, niekada netaps tikrais namais. Egzistuoja daugybė būdų, kaip namus pripildyti malonių kvapų. Rinkoje – daugybė oro gaiviklių, iš kurių neabejotinai išsirinksite jums tinkamiausią.

Smilkalai ir kvepiančios žvakės – ne ką prastesnis pasirinkimas. Svarbu nepamiršti, kad jaukaus kvapo namams suteikia namuose kepti pyragai ir sausainiai. Vos tik pravėrus namų, kuriuose kepami pyragai, duris pasitinka jaukus namų aromatas.

4. Kuo daugiau pagalvėlių

Tobulas būdas suteikti namams nepakartojamo jaukumo – baldus papildyti pačiomis įvairiausiomis pagalvėlėmis. Nepamirškite auksinės taisyklės – pagalvių niekada nebūna per daug. Jausmas, kai panyri į jaukią pagalvę lyg įkristum į debesį, tiesiog nepakartojamas ir kažin ar sulyginamas su kokiu kitokiu pojūčiu.

5. Tvarka spintoje

Metalinės ar plastikinės drabužių pakabos niekada neleis pasijausti iš tikrųjų kaip namuose. Vos tik įsikėlę į naujus namus iš karto pakeiskite senas pakabas į dailias medines. Tokios pakabos ne tik atrodo puikiai, bet ir yra tinkamesnės drabužiams kabinti.

6. Oro kokybės gerinimas

Vienas dažniausiai pamirštamų būdų suteikti namams jaukumo – oro kokybės gerinimas. Paprasčiausias ir geriausias būdas pagerinti namų oro kokybę – reguliariai keisti senus nešvarumų prikaupusius filtrus šildymo prietaisuose.

7. Augalai patalpose

Dar vienas itin tinkamas oro kokybės gerinimo būdas – augalai: jų turi būti kiekvienoje namų patalpoje. Augalai gerina oro kokybę ir atrodo tiesiog puikiai. Be to, tokiu būdu suteiksite namams itin svarbaus jaukumo. Dar augalai gerina nuotaiką ir mažina patiriamo streso lygį.

8. Naujos durų rankenos

Tenka pripažinti, kad daugelis iš mūsų apie durų rankenas pagalvoja tik tuomet, kai jos sulūžta. Tai tikrai neturėtų būti, nes durų rankenos – vienas paprasčiausių būdų sutekti namams charakterį. Pakeitę senas ir nuobodžias durų rankenas naujomis iš karto suteiksite visiems namams kitokią nuotaiką.

9. Vonios ar dušo kabinos atnaujinimas

Nepavyktų rasti jokios kitos nuostabesnės priemonės dienos rūpesčiams nuvyti už masažinę vonią ar karštą dušą. Jūsų šeima neabejotinai verta tobulos prabangos, po ilgos dienos laukiančios vonios kambaryje. Jei norite, kad būstas nedelsiant taptų tikrais namais, įsigykite naują dušo kabiną ar vonią.

10. Šviežios gėlės

Bet kurią būsto patalpą paversite jaukesne, jei papuošite ją vaza su puokšte nuostabių gėlių. Puikus vaizdas ir svaiginantis aromatas neabejotinai praskaidrins dieną. Savaime suprantama, nėra būtina visų šių pokyčių imtis tuo pačiu metu. Kasdien įgyvendinkite vieną ar dvi idėjas – to pakaks, kad galėtumėte džiaugtis akivaizdžiai tobulėjančiais namais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)