Savaitgalį Elektrėnuose surengta Lietuvos aštuoniolikamečių rinktinės (U-18) stovykla, kurioje dalyvavo beveik 40 jaunųjų ledo ritulininkų iš Lietuvos ir užsienio klubų. Tai buvo pirmasis U-18 rinktinės pasiruošimo etapas pasaulio čempionato IIA divizono kovoms Gangneunge (Korėja).

U-18 rinktinės trenerių štabas šiais metais nusprendė atidžiau pasižiūrėti į rinktinės kandidatus ir juos išbandyti dviejose stovyklose.

Į pirmąją nebuvo kviečiami U-20 rinktinėje žaidę kandidatai, kurių pajėgumą treneriai gerai žino. Tad Elektrėnuose savo sugebėjimus demonstravo į 10-12 vietų rinktinėje pretenduojantys treneriams mažiau matyti ledo ritulininkai.

Trumpoje stovykloje žaidėjai turėjo tris treniruotes ir vienerias tarpusavio rungtynes.

Į stovyklą negalėjo atvykti Elektrėnų „Energijos“ jaunimas, kuris su klubu žaidė Baltarusijoje, atkrintamosiose varžybose, tačiau prisijungė prie draugų per draugiškas tarpusavio rungtynes.

Dar pora ledo ritulininkų prieš stovyklą susirgo.

„Mane nustebino vaikų noras, užsidegimas ir lygis. Nors didžiąja dalimi stovykloje dalyvavo Lietuvos klubų atstovai, tikrai mačiau rimtų ir gerai pasiruošusių vaikų, kurie, jei ir toliau dirbs ir sieks tikslo, bus geri ledo ritulininkai. Stovykla trumpa, tačiau dabar turime bendrą vaizdą ir galime laisviau modeliuoti komandą prieš antrąją stovyklą, kurioje atsirinksime žaidėjus, vyksiančius į Korėją“,- sakė vyriausiasis rinktinės treneris Jamesas Tibbettas.

„Stovykloje buvo labai įdomu. Esame visi lietuviai, greitai radome bendrą kalbą ir susidraugavome. Trenerių reikalavimai buvo kitokie nei mums įprasti komandose, tad buvo įdomu pamatyti ir išbandyti kitokias treniruotes ir metodiką. Stovykloje patiko ir džiaugiuosi, jog mane pakvietė į stovyklą“,- sakė Vilniaus „Geležinio vilko“ puolėjas Timonas Mažulis.

"Patiko treniruotės, pratimai ir metodika. Treneriai dirbo įdomiai, tad stovykla naudinga. Dirbau iš visų jėgų, stengiausi, tačiau, kažko pritrūko. Teks bandyti laimę po metų",- sakė buvęs Elektrėnų DKLRM auklėtinis, Talino "Viking" (Estija) klube dabar žaidžiantis Rokas Arbačiauskas.

Trenerių štabo laukė nelengvas darbas pasirinkti geriausiuosius ir paskelbti sąrašą tų, kurie kviečiami į antrąją pasiruošimo stovyklą. Kovo mėnesį Lietuvoje pasirodys visi stipriausi U-18 rinktinės kandidatai, kurie varžysis dėl teisės žaisti pasaulio čempionate Korėjoje.

„Garantuotos vietos rinktinėje neturi nė vienas žaidėjas. Antrojoje stovykloje lygiai taip pat stebėsime visus kandidatus ir šansus žaisti rinktinėje turi visi pakviestieji. Galimybės visiems vienodos. Žinoma, tie kurie nesulaukė kvietimo į antrąją stovyklą, neturėtų nuleisti rankų. Reikia kantriai dirbti ir laukti savojo šanso“,- sakė J.Tibbettas.

Antroji U-18 rinktinės stovykla prasidės kovo 23 dieną Elektrėnuose. Kovo 30 dieną jaunių rinktinė iškris į Korėją. Komanda iš Vilniaus į Seulą (Pietų Korėja) keliaus per Stambulą.

Korėjoje jaunųjų lietuvių laukia įdomus čempionatas. IIA diviziono jauniai ir moterų pasaulio čempionato IIA diviziono komandos bus lyg 2018 metų žiemos olimpinių žaidynių dalyvės. Gangneungo mieste varžybos vyks dviejose arenose. Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes su Korėja ir trečiąsias su Didžiaja Britanija žais Kwandongo ledo ritulio centre, kuris talpina 6.000 žiūrovų ir jo statyba baigta praėjusių metų pabaigoje.

Trejos rinktinės rungtynės su Rumunija, Kroatija ir Estija vyks Gangneungo ledo ritulio centre, kuris pastatytas prieš mėnesį ir talpina 10.000 žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją