Mūsiškiai „sausai“ pralaimėjo seriją iki trijų pergalių 0-3.

„Energijai“ vienintelį įvartį pelnė Aivaras Bendžius.

Pirmus du ketvirtfinalio susitikimus Soligorske „Energija“ pralaimėjo 1:2 ir 0:5.

Rungtynėse netrūko kietos ir vyriškos kovos, žaidėjai nevengė žaidimo kūnu ir grumtynių.

Jau pirmą rungtynių minutę A. Bendžius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, tačiau patikimai keturiese prieš penkis gynęsi elektrėniečiai išlaikė rezultatą nepakitusį.

Netrukus jau „Šachtior“ ledo ritulininkai vienas po kito pažeidė taisykles ir „Energija“ keturias minutes žaidė daugumoje, tačiau pavojingų smūgių paversti įvarčiais taip pat nepavyko.

Kėlinio viduryje pirmą kartą pasižymėjo Nikita Kiseliovas (11:20), o po šešių minučių Dimitrijus Maisenovičius (17:31) pasinaudojo sumaištimi prie „Energijos“ vartų ir antrą kartą nuginklavo Elviną Karlą. Praėjus šiek tiek daugiau nei minutei, N. Kiseliovas (18:45) išnaudojo kiekybinę persvarą, prieš antrą kėlinį įmušė trečią svečių įvartį ir gerokai komplikavo „Energijos“ galimybes kovoti dėl pergalės.

Į antrą kėlinį „Energija“ išėjo žaisti kur kas aktyviau ir tai davė naudos. Kėlinio pradžioje „Šachtior“ rinkosi pražangas, o „Energija“, įsitvirtinusi varžovų zonoje, pavojingai atakavo. Penktą kėlinio minutę daugumą pavyko išnaudoti „Energijos“ kapitonui A. Bendžiui (24:42), kurio tikslus smūgis sumažino šeimininkų deficitą iki dviejų įvarčių (1:3).

Kėlinio viduryje jau „Energijai“ teko gintis mažumoje, tačiau „Šachtior“ nesurengė nei vienos pavojingos atakos. Kėliniui artėjant į pabaiga, vėl pasipylė baudos minutės, tačiau įvarčių žiūrovai taip pat neišvydo.

Trečias kėlinys prasidėjo itin nesėkmingai, kai Edgaras Protčenka prasižengė antrą kėlinio minutę, o jau kitoje atakoje kiekybinę persvarą išnaudojo Aleksandras Lukaševičius (42:01), kuris sugrąžino svečiams solidų pranašumą (4:1).

Netrukus už smūgį į galvą 2+10 baudos minutėmis buvo nubaustas Povilas Verenis, po dvi minutes gavo E. Protčenka ir Aimas Fiščevas. Nors „Energijai“ pavyko nepraleisti daugiau įvarčių, tačiau pavojingų išpuolių, pasibaigiančių įvarčiais, taip pat nepavyko suorganizuoti.

Šiose rungtynėse „Energijos“ vartus visą laiką gynė E. Karla.

„Energija“ užsidirbo 15 pašalinimų (38 baudos minutes), tuo tarpu „Šachtior“ - 10 (20 baudos minučių)

„Šachtior“ ekipa reguliariame sezone per 44 rungtynes patyrė vos septynis pralaimėjimus ir užėmė pirmą vietą, tuo tarpu „Energija“ per tiek pat mačų suklupo 22 kartus ir užėmė aštuntą poziciją.

Reguliaraus sezono susitikimuose „Šachtior“ šventė įtikinamas pergales. Elektrėnuose jie laimėjo 5:2 ir 6:1, o Soligorske - 5:0 ir 7:2.

„Energijai“ sezonas dar nesibaigia. Elektrėniečiai be pralaimėjimų žengia Lietuvos čempionate, kurio reguliariame sezone liko sužaisti dar ketverias rungtynes. „Energija“ jau yra užsitikrinusi pirmą turnyro lentelės poziciją ir vietą pusfinalyje.

Lietuvos čempiono lemiamos kovos turėtų vykti kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)