Reikės:

  • 2 starkių filė
  • Prieskonių
  • aliejaus kepimui
  • 1 kiaušinio
  • 2-3 šaukštų miltų
  • 100 ml pieno arba vandens
  • 3 svogūnų

Starkį išdarinėkite, pasigaminkite filė ir pasiruoškite marinatą. Į šaltą marinatą dėkite žuvį ir palikite šaltai porai valandų.

Marinatui reikės:

  • 1 litro vandens,
  • 3 šaukštų 9 proc. acto,
  • kelių juodųjų pipirų žirnelių,
  • 1 lauro lapelio,
  • kelių gvazdikėlių,
  • kelių kadagio uogų,
  • 1 svogūno galvutės,
  • 1 morkos,
  • gabaliuko petražolės šaknies,
  • gabaliuko saliero šaknies,
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 1 šaukšto druskos.

Vandenį užvirkite ir suberkite prieskonius, druską, cukrų ir prieskonines daržoves. Puodą uždenkite ir virkite maždaug 20 min. Pabaigoje supilkite actą.

Pasimarinavusį starkį nuvarvinkite. Iš kiaušinio, miltų ir pieno arba vandens užmaišykite tešlą. Joje pavoliokite žuvies gabaliukus ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Atskirai pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir patiekite kartu su žuvimi. Skanu su karštomis garuose paruoštomis daržovėmis.