Lietuvos laisvųjų, moterų ir graikų-romėnų imtynių rinktinės pasiruošimą svarbioms varžyboms šlifuoja įvairiose treniruočių stovyklose ir tarptautiniuose turnyruose.

„Yra keli UWW lygio turnyrai, tačiau dėl finansinių keblumų brangios išvykos yra nerealios, todėl iki Europos jaunimo čempionato apsiribosime pasaulio čempiono Andrejaus Šumilino turnyru Karaliaučiuje ir V. Freidenfeldo taurės varžybomis Rygoje", – apie planus kalbėjo laisvųjų imtynių rinktinės treneris Sergejus Kasimovas.

Tuo tarpu vienas moterų imtynių rinktinės strategų Andrius Stočkus su Danute Domikaityte ir Giedre Blekaityte stovyklauja Švedijoje, kur šį savaitgalį startavo „Klippan Lady Open“ imtynių turnyre.

„Iš karto po varžybų Danutė ir Giedrė vyks į tarptautinį turnyrą Ukrainoje, o po jo tęs pasiruošimą jaunimo čempionatui Šiauliuose, – pasakojo treneris. – Esam kviečiami į stovyklą Ukrainoje, tačiau tokią galimybę svarstysime po poros savaičių“.

Graikų-romėnų imtynių rinktinės keliai veda į kaimyninę Baltarusiją. Rinktinė sekmadienį išvyko į olimpinę bazę Staikuose. Ten treniruosis beveik dvi savaites, o kovo 3-4 dienomis jėgas išmėgins tarptautiniame „Thor Masters“ turnyre Danijoje.

Pasiruošimą jaunimo čempionatui iki varžybų pradžios graikų-romėnų komanda nuo kovo 12 dienos tęs Vengrijoje. Tokiu būdu, pasak trenerio Mindaugo Ežerskio, Vengrijoje atletai pripras prie aplinkos, turės gerus treniruočių partnerius ir išvengs ilgos kelionės į čempionatą autobusu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)