Naujų bedarbių paraiškų skaičius per savaitę siekė 239 tūkst. (prognozuota – 243 tūkst.). Sausio mėn. naujų statybos leidimų namams išduota 1,29 mln. (prognozė – 1,23 mln.). Trečiadienį skelbtas vartotojų kainų indeksas sausio mėn. kilo 0,6 proc. (prognozuotas 0,3 proc. kilimas) ir buvo didžiausias nuo 2012 m. Mažmeninės prekybos apyvartos rodiklis sausio mėn. kilo 0,3 proc. (prognozuotas 0,1 proc. kilimas). Trečiadienį FED vadovė J. Yellen savo kalboje Kongrese minėjo, kad JAV ekonominiai rodikliai yra labai arti FED keliamų tikslų. Tai dar labiau sustiprino tikimybę, kad FED ryšis artimiausiu metu kelti palūkanų normas. Šiuo metu tikimybė, kad palūkanų normos bus pakeltos kovą siekia 36 proc., tuo tarpu gegužę - 57 proc.

Trečiadienį Šiaulių banko akcijų kainai ir vėl nepavyko išsilaikyti virš svarbios 0,5 Eur ribos. Aktyviausiai Baltijos rinkoje prekiautų Šiaulių banko akcijomis sudaryti 84 sandoriai, kuriais akcijų perleista už 204 tūkst. eurų. Nors kaina kilo 0,4 proc., tačiau jau antrą prekybos sesiją iš eilės kaina pasiekia 0,5 Eur kainos ribą, tačiau nesugeba ilgiau virš šio lygio išsilaikyti. Tikėtina, kad ties šiuo kainos lygiu dalis akcininkų jau pradeda fiksuoti pelnus, nerizikuodami ir nelaukdami praeitų metų rezultatų. Akcijų kaina per metus yra pakilusi 73,1 proc., o vien nuo šių metų pradžios – 11,36 proc.
Kiek aktyviau prekiauta ir „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių 50-čia sandorių perleista už 188 tūkst. eurų. Akcijų kaina kilo 1,13 proc. Bendrai rinkoje sudaryta sandorių už 729 tūkst. eurų. OMXB indeksas kilo 0,33 proc.

Ketvirtadienį Vilniaus birža nedirbo. Bendras OMXB indeksas kilo 0,12 proc. Apyvarta siekė 476 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ ir „Tallink Grupp“ –139 tūkst. ir 121 tūkst. eurų atitinkamai. Svarbesnių naujienų skelbta nebuvo.