Atkreipkite ypatingą dėmesį į maisto gaminimo būdą. Jūsų atveju siūloma gaminti greitpuodyje, keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi arba garuose. Teikite pirmenybę garuose paruoštoms daržovėms: jos nedirgina žarnyno ir nepučia pilvo.
Teisingai sudarykite meniu: jums nerekomendujami pieno produktai dideliais kiekiais, austrės, midijos, kai kurios daržovės (kopūstai, ropės, žirniai, pupos ir kt.), riešutai, pyragėliai, gazuotas vanduo, alus, patiekalai pagaminti fritiūrinėje ir riebūs padažai.
Kovokite su stresu. Meditacija padės jums susidoroti su įtampa ir valdyti savo jausmus.
Pirmoji savaitė
PIRMADIENIS
Pusryčiai
Arbata arba kava be cukraus,
1 indelis natūralaus jogurto,
30 g duonos,
5 g sviesto,
½ arbatinio šaukštelio vaisių želė arba uogienės.
Pietūs
Salotos iš kukurūzų su alyvų aliejumi ir actu,
1 vištos šlaunelė be odos,
virtos morkos,
1 indelis natūralaus jogurto,
obuolių piure.
Vakarienė
Burokėliai + užpilas,
120 g neriebios žuvies,
žaliųjų šparaginių pupelių,
1 dubenėlis ryžių,
1 riekelė duonos,
vaisių salotų.
ANTRADIENIS
Pusryčiai
¼ standartinės javainių porcijos be cukraus + liesas pienas,
1 vaisius arba vaisių piurė.
Pietūs
Salotos + alyvų aliejus ir citrinų sultys,
1 gabalėlis keptos avienos nugarinės,
žaliųjų šparaginių pupelių ir virtų bulvių,
1 liesas jogurtas,
1 vaisius arba vaisių piurė.
Vakarienė
Daržovių sriuba,
omletas su pievagrybiais (2 kiaušiniai + baltymas),
spageti,
1 persikas.
TREČIADIENIS
Pusryčiai
Arbata arba kava be cukraus,
1 natūralus jogurtas,
1 riekelė duonos,
5 g sviesto.
Pietūs
Veršienos muštinis,
keptos daržovės,
20 g sūrio,
20 g duonos,
vaisių salotos.
Vakarienė
Tarkuotų morkų ir obuolių salotos su alyvų aliejumi ir citrinos sultimis,
špinatai, troškinti neriebioje grietinėlėje,
1 kriaušė.
KETVIRTADIENIS
Pusryčiai
¼ standartinės javainių porcijos be cukraus + liesas pienas,
1 vaisius arba vaisių piurė.
Pietūs
Salotos iš bulvių, žalųjų šparaginių pupelių ir pomidorų + alyvų aliejaus ir actas,
120 g neriebios žuvies file su prieskoniais,
brokoliai,
varškė,
1 vaisius.
Vakarienė
Daržovių sriuba arba šviežių aguročių salotos,
baltosios pupelės su morkomis,
20 g grūdėtos duonos,
vaisių salotos.
PENKTADIENIS
Pusryčiai
Arbata arba kava be cukraus,
125 g varškės,
30 g duonos,
1 indelis vaisių želė.
Pietūs
Daržovių salotos su neriebiu majonezu,
2 minkštai virti kiaušiniai,
makaronai su šviežiais pomidorais,
1 jogurtas,
½ greipfruto.
Vakarienė
Žaliosios salotos su alyvų aliejumi,
120 g žuvies filė,
2 virtos bulvės,
1 liesas jogurtas,
1 persikas.
ŠEŠTADIENIS
Pusryčiai
¼ standartinės javainių porcijos be cukraus + liesas pienas1,
1 vaisius.
Pietūs
Pomidorai su feta sūriu, alyvų aliejumi ir citrinų sultimis,
120 g neriebios žuvies,
1 dubenėlis ryžių,
1 kepta bulvė.
Vakarienė
Sriuba,
salotos ,
20 g grūdėtosios duonos,
20 g lieso sūrio,
vaisių salotos.
SEKMADIENIS
Pusryčiai
Arbata arba kava be cukraus,
30 g duonos,
1 indelis lieso jogurto be priedų,
vaisių piurė.
Pietūs
Žaliosios salotos su alyvų aliejumi ir citrinų sultimis,
grilyje keptas vištienos kepsnys,
aguročiai su česnakais,
šviežias ananasas.
Vakarienė
Daržovių sultinys,
mišrainė iš poro, razinų, vištienos filė, obuolių piurė.
Jeigu norėsite užkąsti, suvalgykite gabalėlį nesaldaus juodojo šokolado, bet ne obuolį arba jogurtą, kurie sukels bereikalingą gurgėjimą žarnyne.
Antroji ir trečioji savaitė
Tas pats meniu. Venkite fritiūrinėje keptų produktų, patieklų su padažais. „Susidraugaukite“ su česnaku. Jis padės pagerinti virškinimą. Nepiktnaudžiaukite druska.