Sienas dažykite šviesia spalva

Žinoma, esant baltoms, vos gelsvoms sienoms kambarys atrodys didesnis. Panašų poveikį turi švelniai žydros ir žalsvos sienos (be to, šie atspalviai veikia raminamai). Auksinė taisyklė – venkite tamsių spalvų, mažų ryškių raštų.

Priderinkite grindis

Atsižvelkite į faktą, kad akys natūraliai kyla nuo grindų iki sienų. Jei grindų ir sienų spalva bus ta pati, sukursite vientisumo įspūdį ir vizualiai praplėsite erdvę.

Strategiškai panaudokite veidrodžius

Atspindintys paviršiai įneša daugiau šviesos (ir sukuria erdvės įspūdį) į bet kokį kambarį. Veidrodžių galima pakabinti ne tik ant sienų, galite įsigyti spintelių su veidrodžiais.

Daugiau šviesos

Pakabinkite sieninių lempų, instaliuokite mažų lempučių į lubas. Sumaniai apšviestas kambarys atspindės šviesą nuo sienų ir vizualiai suteiks gilumo.

Įsigykite dvigubos paskirties baldų

Kavos staleliai su stalčiais, išlankstomos sofos, kurios pavers svetainę svečių miegamuoju, ir pan.

Vertikalumo principas

Norite užuolaidų? Kabinkite jas nuo pat lubų. Norisi knygų lentynų? Susiraskite aukštą, siaurą lentyną nuo žemės iki pat lubų. Tokie triukai kreips akis aukštyn, kambarys atrodys didesnis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)