Per seksą vyrą valdyti lengviausia?

Ne. Tai neįrodo, kad visi vyrai turi ir juolab privalo turėti meilužes. Tačiau Lietuvos baltųjų raganų vadovė Viliūtė Lobačiuvienė didžiąja dalimi pateisina vyrus.

“Tai - ne paleistuvystė. Vyras yra patinas, tai užprogramuota jo fiziologijoje ir psichologijoje. Jei jis negauna namie, eina kitur. Išmintinga moteris supranta jo poreikius, to neleidžia daryti ir jį sugeba suvaldyti. O per seksą vyrą valdyti lengviausia”.

“Kodėl vyras turi meilužę? Nėra vieno motyvo,”, - tikino žinomas kino kritikas Skirmantas Valiulis.

“Kiekvienas atvejis - unikalus”, - jam pritarė Lietuvos kultūrizmo ir fitneso asociacijos prezidentas Saulius Misevičius.

“Tai turbūt kažkas panašaus kaip žvejyboje - vyras ieško didesnės ir gražesnės žuvies”, - svarstė žinomas verslininkas, milijonierius Viliumas Malinauskas.

“Seksas, dvasiniai dalykai ir ieškojimas”, - tris priežastis išvardijo skulptorius Robertas Antinis.

Šie visi vyrai turi mylimas ir mylinčias žmonas. Ir visi tikino, kad meilužių neturi. Tačiau jie, priešingai, nei keliolika kitų vyrų, sutiko atsakyti į klausimą, kodėl vyrai turi meilužę.

Nori standaus kūno ir fantazijų realizavimo

“Kodėl aš turiu meilužę? - pakartojo klausimą neseniai į penktąją dešimtį įkopęs žinomas verslininkas V.D. (inicialai pakeisti). - Pirma, turbūt suprantama, kiekvienas protingas vyras to neprisipažins. Kam skaudinti žmoną, savo vaikų mamą, ir atlaikyti smerkiančią visuomenės reakciją?”

V.D. meilužė - labai daili, jauna dvidešimties metų moteris. Už jo žmoną jaunesnė beveik dvidešimt metų. Brunetė, o jo žmona - blondinė. Liekna, o žmona - pilno sudėjimo.

“Daili, jaunas, standus, gundantis kūnas ir pulsuojantis seksualumas, - atvirai prisipažino verslininkas, užtikrintas, kad niekas jo neatpažins. - Žmoną myliu, gerbiu, nors to nesuprantantiems skambės ir šventvagiškai. Bet... Mano žmonai - keturiasdešimt. Ji prarado “šviežumą”, nėra mėgstanti sportuoti. Ir tik tegul man nesako, kad jei pagimdė du vaikus, gamina valgyti, negali savęs prižiūrėti. Be to, ji sekse nėra laisva. Tai puritoniško ir katalikiško auklėjimo pasekmė. Taip, kalbėjau, bandžiau keisti, bet jai pasąmonėje įsikalė: aš jau esu jos. Skirtis nenoriu, visgi jaučiu jai švelnumą, pagarbą, dvasinį ryšį. Noriu jauno, standaus kūno, drąsių fantazijų realizavimo”.

V.D. su savo drauge susitinka nedažnai, maždaug kartą per savaitę. Vakarėlis su draugais intymioje aplinkoje. Po to - geras seksas. Dovanėlės. Ji patenkinta - smagiai ir maloniai praleistas laikas be įsipareigojimų. Ir, be to, taip įdomu pabūti vyresnių, protingų ir solidžių vyrų kompanijoje. Arba kartą per metus su juo savaitei ar kelioms dienoms išvažiuoti į užsienį, gauti dovanėlių.

Radęs meilužę pasidarė švelnesnis žmonai

Keleriais metais už V.D. vyresnis buvęs sportininkas Andrius T. neslėpė, kad visą laiką turėjo ir keitė meilužes: “Na, negaliu kitaip... Tiesiog man reikia naujo kūno. Tarsi kažko ieškočiau. Kartu ir sau įrodyčiau, jog esu įdomus ir patrauklus”.

Antrą kartą vedęs Andrius dabartinę žmoną labai myli: “Turbūt daug kas nusijuoks, ar ne? Tačiau būtent dėl meilės žmonai ir keičiu meilužes. Neprisiekinėju joms meilės, nedejuoju. Noriu sekso, noriu standaus kūno!”

Reklamos agentūros darbuotojas A.T. įvardijo kitą priežastį - monotonija.

“Kažkas skilo. Tarsi nenorime dominti vienas kito. Gal ji tuokėsi ne iš meilės? Tuo metu jai buvo sunkus periodas, buvo išsiskyrusi su savo pirmąja meile. Ir tuo metu pasitaikiau aš. Žavus, įdomus, mokantis bendrauti, - liūdnai prisipažino savimi pasitikintis vyras. - Kai susiradau meilužę - atsigavau, kilo stimulas, bet kartu pajutau gailestį, peraugusį į didesnį švelnumą žmonai. Gal pradėjau labiau saugoti mūsų santykius?”

Kokios žmonų klaidos? Ar jos daro klaidas?

“Kaip ten sakoma? Vyras, prieš vesdamas moterį tikisi, kad ji nepasikeis. Moteris, tuokdamasi su vyru, tikisi jį pakeisti, - šyptelėjo V.D. - Paprastai, bet neprastai pasakyta”.

“Banali frazė - meilė ateina ir praeina, bet pagarba lieka, - po pauzės sakė A.T. - Vienas iš svarbių dalykų - savęs prižiūrėjimas. Vyrams juk reikia labai nedaug. Mes, pripažinkime, nors ir protingesni, bet paprastesni, moterys - subtilesnės. Jos turi suprasti, kad gali mus subtiliai valdyti, ypač pasinaudodama seksu, moteriškumu”.

Negalima ardyti šeimos

Grūto parko savininkas Viliumas Malinauskas vis dėlto mano, kad jei vyras vedė, “prisidirbo” vaikų, tokias išmones privalo užmiršti. Trumpus meilės nuotykius dar galima atleisti, tačiau jokiu būdu negalima ardyti šeimos. Dažnai būna: vyras su svetima pamėginęs įsitikina, kad sava - geriausia”. Ar aš pats žvejoju? - nusijuokė V.Malinauskas. - Kelerius metus iš eilės gaudau žuvį Norvegijoje”.

“Tai gali būti nuotykis, atsitiktinumas, šeimoje nėra ar trūksta meilės, - “Kauno dienai” kalbėjo S.Valiulis.- Ir daugiausiai, be abejonės, meilužių turi turtingi vyrai. Kodėl? Tai vienas ir ne pats blogiausias, pinigų leidimo būdų. Noras įrodyti savo vertę. Arabų šeichai turi haremus, pas mus vyrai ieško kitų išlaidavimo būdų. Labiausiai priimtinas - meilė. Konfidenciali meilužė - slapta ar net neslapta meilė. Nebūtinai siekianti to, nuo ko pasidarei priklausomas”.

Skulptorius Robertas Antinis nusijuokė: “Nė vienas vyras, nors ir turės meilužę, to nepasakys. Atsakinėsiu kitaip. Turi meilužę, jei žmona nepakankamai spalvinga ir įvairi. To, ko neranda savo žmonoje, vyras ieško kitoje moteryje. Bando užpildyti tuštumą. Tiesa, išmintingas gali viską rasti ir “prikelti” savo žmonoje. Jei žmona atrodo seksualiai nevertinga. Meilužės dažnai atrodo kitokios. Žmona - buityje, o meilužes sutinki atitrūkęs nuo buities. Protingos moterys moka žemiškus dalykus sumaišyti su dangiškais. Yra dar ieškojimas to, kas galėtų būti, kas negalima, ko nėra greta, kas, tarkim, neleistina. Bet pastarasis variantas sukelia daugiausiai nusivylimų”.

Prašo raganos pagalbos

Praeityje žinomas ir vis dar puikią sportinę formą kartu su žmona išsaugojęs S.Misevičius mano, kad vyrai ieško meilužių, kai negauna namuose to, ko nori.

“Vieniems reikia nuogo sekso, kitiems - bendravimo. Kai kurie tarsi užkoduoti, negali būti su vienu partneriu, o ieškodami nuotykių paįvairina gyvenimą, - įsitikinęs Saulius. - Didelė dalis ieško meilužių tuomet, kai ištekėjusi moteris apsileidžia, neprisižiūri savo kūno, atrodo neseksualiai, neieško įdomių bendrų temų, o yra įsitikinusios, kad vyras niekur nedings, jis jau suviliotas, pasiektas”.

“Mūsų puritoniškoje visuomenėje buvo ilgai kalama į galvą, kad seksas - nesvarbu. Moteriai tarsi įsakyta “duok”, vyrui - “imk”. Moteris jaučiasi tarsi auka. Tačiau beveik niekada šeimos nekuriame be seksualinio potraukio, - mąstė žinoma ragana V.Lobačiuvienė. - Per seksą vyrą valdyti labai lengva. Todėl jei vyras turi meilužę, dažniausiai kalta žmona. Kai vyras susiranda meilužę, ji staiga prabunda: ir fitnesas rūpi, ir apatinis seksualus trikotažas, ir gundymai. Tai žinau iš savo darbo praktikos, kai ateina ir prašo pagalbos moterys. Bet dažnai jau būna vėlu”.