Neseniai atlikti moksliniai tyrimai parodė, kad buvimas vienišu kai kuriems asmenims gali atnešti nemažai naudos. Štai 2015 metais Naujojoje Zelandijoje atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad ne kiekvienas iš mūsų yra sutvertas rimtiems santykiams, o konfliktų vengiantys žmonės yra žymiai laimingesni būdami vieni.

Pateikiame jums 5 geriausius dalykus apie buvimą vienišiais.

Turėsite artimesnių draugų.

Ar kada nors girdėjote apie žmones, kurie susiradę antrąją pusę tartum pradingsta nuo šios planetos paviršiaus ir grįžta atgal tik išsiskyrę? 2006 metais atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad vieniši žmonės palaiko geresnius santykius su savo draugais, šeimos nariais ir netgi kaimynais.

Būsite geresnės formos.

2011 metais atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad 73 proc. britų, kurie neskiria rekomenduojamų 150 minučių per savaitę mankštai, yra susituokę, o išsiskyrę arba niekada nesusituokę vienišiai sportuoja žymiai daugiau.

Be to, 2013 metais atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad laimingi jaunavedžiai yra linkę po ketverių metų santuokos priaugti svorio.

Būsite labiau patenkintas savo darbu.

Kai esate niekam neįsipareigojęs, visą savo energiją bei laiką galite skirti kilimui karjeros laiptais. Be to, 2005 metais atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad vienišiai gali labiau mėgautis savo darbu ir labiau jį vertinti.

Turėsite daugiau atliekamų pinigų.

Ar tai būtų bilietas į kitą miestą, norint susitikti su mylimuoju, ar dovana Valentino dienos proga – buvimas santykiuose gali žymiai daugiau kainuoti nei vienišas gyvenimas. Be to, 2001 metais atliktos apklausos metu paaiškėjo, kad vienišiai turi mažiau skolų.

Geriau miegosite.

Būdami vienišiais neturėsite su niekuo grumtis dėl antklodės ar dalį nakties klausytis knarkimo. Be to, kaip visi žinome, geras miegas nakties metu yra susijęs su pakilia nuotaika ateinančią dieną, didesniu produktyvumu ir geresne savijauta.