Nuo pat rungtynių pradžios iniciatyvos ėmėsi PSG futbolininkai. Po kelių jų pavojingų atakų „Barcelona“ vartininkui Marc-Andre ter Stegenui teko gerokai paprakaituoti, kad nepraleistų įvarčio.

Paryžiaus ekipos sirgalių džiaugsmui ilgai įvarčio laukti nereikėjo. 29 metų gimtadienį švenčiantis Angelis Di Maria 18-ą minutę smūgiu pasiuntė kamuolį į svečių vartų tinklą ir išvedė aikštės šeimininkus į priekį 1:0. Tai trečias argentiniečio įvartis šio sezono Čempionų lygoje.

Kamuolio skriejimo trajektoriją čia galva kiek „pakoregavo“ „Barcelona“ puolėjas Luisas Suarezas, sudaręs su komandos draugais vadinamąją sienelę.

„Barcelona“ pirmajame kėlinyje buvo sunkiai atpažįstama – žaidė gana pasyviai ir už tai buvo nubausta antrąkart. 40-ą minutę Julianas Draxleris nuginklavo „Barcelonos“ vartų sargą puikiu smūgiu po Marco Verratti perdavimo.

Po pirmo kėlinio PSG pirmavo 2:0, o „Barcelona“ puolimas atrodė apgailėtinai – vos du smūgiai į varžovų vartus.

Atrodo, niekas nepasikeitė ir po pertraukos. Bent juo tuo neleido suabejoti aikštės šeimininkai. 55-ą minutę A. Di Maria toliau šventė savo gimtadienį iš 25 metrų pasiųsdamas kamuolį į „Barcelona“ vartų tinklą – 3:0. 60-ą minutę plojant visam stadionui argentinietis buvo pakeistas.

„Barcelonos“ šansai prasibrauti į kitą etapą sumažėjo iki minimumo po dar vienos rezultatyvios aikštės šeimininkų atakos. 72-ą minutę taip pat savo 30-ą gimtadienį švenčiantis Edinsonas Cavani pelnė dar vieną įvartį ir rezultatas tapo nepadorus – 4:0.

Į gilų nokautą pasiųsti katalonai dažniau apeliavo į teisėjo sprendimus, nei mėgino taisyti liūdną situaciją. Paryžiaus komanda ir jos fanai triumfavo šiose rungtynėse 4:0.

Rungtynės:

PSG 4 – 0 „Barcelona“
18' [1 – 0] Angelis Di Maria
40' [2 – 0] Julianas Draxleris
55' [3 – 0] Angelis Di Maria
72' [4 – 0] Edinsonas Cavani

Kitose rungtynėse Lisabonoje „Benfica“ futbolininkai žaidė su rezultatyviausia Čempionų lygos grupių etapo komanda – Dortmundo „Borussia“.

Pirmajame kėlinyje dominavusiems svečiams teko apsiprasti su nauju scenarijumi – nebuvo pelnytas nė vienas įvartis. „Borussia“ komanda pirmą kartą per paskutines 21-ias rungtynes per didžiąją pertrauką švieslentėje matė rezultatą 0:0.

Veiksmas prasidėjo antrajame kėlinyje, kai „Benfica“ puolėjas Mitroglou laiku kyštelėjo koją ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Išlyginti rezultato 58-ą minutę nepavyko „Borussia“ žaidėjui Pierre-Emerickui Aubameyangui, turėjusiam puikų šansą nuo 11 m žymos. Jo baudinį atrėmė „Benfica“ vartininkas Edersonas.

Dortmundo komanda desperatiškai mėgino pakeisti rezultatą rungtynių pabaigoje, tačiau „Benfica“ nieko keisti neleido. Dvikova baigėsi portugalų ekipos pergale 1:0.

Rungtynės:

Lisabonos „Benfica“ 1 – 0 Dortmundo „Borussia“
48' [1 – 0] Mitroglou

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)