„Kol kas nieko negaliu komentuoti šiais klausimais. Mes nė apie vieną atidarymą iš anksto neskelbiame, kol vyksta statybos. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, jog Klaipėdoje atsiras dar dvi „Lidl“ parduotuvės. Tiesa yra ta, kad tikrai plečiamės“, – teigė bendrovės „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovė Agnė Gaižauskienė.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, jog uostamiestyje tikrai atsiras du nauji „Lidl“ prekybos centrai.

Vienas jų bus pastatytas Šiaurės pr. 13, greta jau veikiančio prekybos centro „Luizė“, o kitas – Tilžės g. 56B. Ši vieta, matyt, pasirinkta todėl, kad šia gatve žmonės iš Klaipėdos po darbų važiuoja namo į priemiesčius, Jakų žiedinės sankryžos link. Be to, netoli sklypo, kuriame iškils „Lidl“ parduotuvė, veikia ir didžiausias Klaipėdoje „Tilžės turgus“.

„Su statytojais dėl abiejų sklypų pasirašytos infrastruktūros sutartis tarp jų ir savivaldybės, o tai leidžia manyti, kad ketinimai statyti prekybos centrus yra rimti“, – teigė V. Švedas.

Vienoje infrastruktūros sutartyje numatyta, jog „Lidl Lietuva“ prie Tilžės gatvėje esančiame sklype įrengs didesnę, nei reikalaujama, automobilių stovėjimo aikštelę. Be to, ji finansiškai prisidės prie Tilžės žiedinės sankryžos rekonstrukcijos – ji turėtų tapti keturių šalių reguliuojama sankryža.

Šiaurės prospekte „Lidl Lietuva“ taip pat įrengs papildomų vietų automobiliams, įvažiavimus, išvažiavimus.

Šiaurinėje miesto dalyje, Šiaurės prospekte iškilsiantis „Lidl“ prekybos centras bus išskirtinis tuo, kad greta jo numatoma statyti ir daugiabutį namą.

„Tiesiog bendrovė nusipirko tokį sklypą, kurio detalusis planas jau buvo patvirtintas. Jame numatyta, kad 51 proc. sklypo ploto yra gyvenamosios paskirties, o likusioji dalis – komercinės. Nemanau, kad jie pirko katę maiše, tikrai matė, ką įsigyja, todėl galbūt čia tokia nauja strategija greta prekybos centro statyti ir daugiabutį namą“, – teigė V. Švedas.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad Klaipėdoje, Šiaurės prospekte, bendrovė „Lidl Lietuva“ planuoja statyti parduotuvę, sujungtą su daugiabučiu. Sklype turėtų iškilti 6 aukštų, 48 butų, A energetinio efektyvumo klasės namas. Planuojama kiekviename aukšte įrengti po 8 butus, kurie bus 2-3 kambarių.

A. Gaižauskienė neatskleidė, ar butai bus parduodami rinkoje, ar pirmiausia siūlomi įsigyti ar išsinuomoti „Lidl“ darbuotojams.

V. Švedas tvirtino, jog nei daugiabučio namo, nei abiejų „Lidl“ prekybos centrų techniniai projektai savivaldybei dar nėra pateikti. Tačiau jie yra rengiami.

„Projektinius pasiūlymus jau paviešinome, kaip reikalaujama, o dabar pradedamas rengti techninis projektas Jį turėtume baigti iki vasaros. Tikėtina, bent jau yra toks planas, kad parduotuvė turėtų pradėti veikti iki šių metų pabaigos“, – teigė Tilžės g. 56B iškilsiančią parduotuvę projektuojančios bendrovės „Projesta Group“ projektų skyriaus vadovas Nerijus Anušauskas.

Šiuo metu Lietuvoje jau veikia 23 „Lidl“ tinklo prekybos centrai. Pirmieji jų buvo atidaryti pernai birželio 2 dieną.

Aštuonios „Lidl“ parduotuvės veikia Vilniuje, trys – Kaune, dvi – Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje ir Panevėžyje.

Viešai skelbta apie „Lidl“ planus prekybos centrą statyti Gargžduose, Šilutėje, kituose mažesniuose Lietuvos miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)