Nors „Energija“ pralaimėjo varžovams rezultatu 5:10 (3:3, 1:3, 1:4), tačiau rezultatas aikštėje vykusios kovos neatspindi.

Rungtynių pradžioje savo asmeninį šou surengė vienas rezultatyviausių „Energijos“ žaidėjų Ilja Četvertakas. Ketvirtą kėlinio minutę (3:56) jis sulaukė idealaus Edvino Boroškos perdavimo per visą aikštę ir atsidūręs vienas prieš vartininką įmušė pirmą šeimininkų įvartį – 1:0.

Antrasis I. Četvertako įvartis į „Junior“ vartus krito jau septintą minutę, kai ledo ritulininkui pavyko perimti ritulį prie varžovų zonos ir jo smūgis iš kairio krašto buvo tikslus – 2:0.

Netrukus po antrojo įvarčio „Junior“ treneris paprašė pusės minutės pertraukėlės, o po jos sugrįžę svečiai įmušė pirmą savo įvartį – 1:2.

Tačiau atsakyti įvarčiu pavyko ir „Energijai“ – Povilo Verenio perdavimą komandos draugui nutraukė varžovų gynėjas, tačiau rikošetu nuo varžovo kojos atsimušęs ritulys įskriejo į vartus – 3:1.

Deja, persvaros išlaikyti nepavyko. Keturioliktą kėlinio minutę „Junior“ sumažino deficitą iki vieno (2:3), o kėlinio pabaigoje svečiai pelnė „įvartį į rūbinę“ ir po 20-ies minučių rezultatas buvo lygus – 3:3.

Antro kėlinio pirmoje pusėje „Junior“ pratęsė gerą pirmojo kėlinio pabaigą ir per pirmąsias dešimt minučių įmušė du įvarčius (22:13 ir 29:27) bei pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį – 5:3.

Penkioliktą kėlinio minutę kiekybine persvara pasinaudojo Aimas Fiščevas (34:21), kuris tiksliu smūgiu iš vidutinio nuotolio nuginklavo varžovų vartininką bei „Energijos“ deficitą sumažino iki vieno – 4:5.

Visgi labiau priartėti šeimininkams nepavyko, nes jau po 37 sekundžių rezultatyvią ataką surengė ir „Junior“ bei susigrąžino dviejų įvarčių persvarą – 6:4.

Antrame kėlinyje „Energija“ koją kišo ir baudos minutės. Viso per kėlinį šeimininkai užsidirbo šešis pašalinimus, o Edgar Protčenko kėlinio viduryje buvo nubaustas 2+10 baudos minutėmis.

Trečią kėlinį smūgiu iš vidutinio nuotolio pradėjo I. Četvertakas (41:50), kurio trečiasis įvartis sumažino šeimininkų deficitą iki vieno – 5:6.

Tačiau kaip jau tapo įprasta šiose rungtynėse, praleidę įvartį, „Junior“ komanda surengdavo rezultatyvią ataką . Ketvirtą kėlinio minutę dviejų įvarčių persvarą svečiams sugrąžino Ilja Gurbanas (7:5), o per likusį laiką „Junior“ surengė dar tris rezultatyvias atakas.

„Energijos“ vartus beveik 52 minutes gynė Elvinas Karla, o rungtynių pabaigoje jį pakeitė ir šiek tiek daugiau nei aštuonias minutes žaidė Aurimas Uscila.

„Energija“ šiose rungtynėse gavo 12 pašalinimų (32 baudos minutės), tuo tarpu „Junior“ – 8 (16 baudos minučių).

Kitas rungtynes „Energija“ ir „Junior“ žais Elektrėnų ledo rūmuose jau antradienį nuo 19:00 val.

Su „Junior“ elektrėniečiai jau žaidė gruodžio mėnesio pabaigoje – tada svečiuose vykusiose rungtynėse „Energija“ pralaimėjo rezultatais 3:14 ir 1:6.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ viso liko sužaisti tris rungtynes, o net ir iškovojus visas pergales pakilti į septintą vietą šansų nebėra. Tuo tarpu „Junior“ ekipai liko tik rungtynės su „Energija“, o dar viena pergalė antradienio susitikime garantuotų pirmą turnyrinės lentelės vietą. „Junior“ ir Soligorsko „Šachtior“ komandas skiria du taškai, o pastaroji jau yra sužaidusi visas rungtynes.

Būtent pirmąją vietą užėmusi komanda ir bus „Energijos“ varžovė atkrintamosiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją