Dabar ką tik pasitikrinau – mano programos tvarkaraštis buvo įkeltas dar likus porai savaičių iki naujojo semestro pradžios, tai jeigu nepavyko studentei jo surasti, tai ar čia universitetas kaltas, ar studentė? Baigiau bakalaurą kitame VU padalinyje ir įstojau į magistrantūrą Filologijos fakultete – galbūt dėl to studentų yra mažiau ir lengviau pasirinkti dalykus.

Dėl pasirenkamųjų dalykų aš ją iš dalies suprantu. Sunku gali būti spėti pasirinkti tai, ką iš tiesų nori, bet vėlgi, ar tik universitetas yra atsakingas už tai, kad tiek daug studentų pasirenka vieną ar kitą studijų programą, o paskui nespėja pasirinkti to, ko nori? Juk jeigu studentų kurse yra, kaip minėjo, ir daugiau nei 100, natūralu, kad vieni galės pasirinkti tai, ką nori, o kitiems jau kas liks, tas liks. Toks jau gyvenimas – ne visada spėji, ne visada gauni to, ko nori, bet turi stengtis, kad ir kas benutiktų.

Įsivaizduoju, apie kokį dėstytoją/us užsiminė studentė, tačiau ar visi dėstytojai tokie? Drįsčiau abejoti. Mano dėstytojai visada stengiasi suprasti, palaikyti ir padėti, jei to reikia – gal man ir pasisekė, bet tai tikrai nereiškia, kad visi dėstytojai yra tokie, kaip juos piešia studentė.

Galiausiai, jeigu viskas jau taip blogai, galima imtis ir kitų būdų problemoms spręsti, nes tokie vieši skundai iš esmės reikalo nepakeis. Rašykite skundus universiteto vadovybei, studentų atstovybei, pakeiskite studijų programą, universitetą – kelių yra daug, tik reikia kurį nors jų pasirinkti. Žinau, tai padaryti sunkiau nei tik išdėti universitetą į šuns dienas, bet kartais tenka imtis ir sunkesnio kelio.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galite pasidalinti savo patirtimi? Norite papasakoti apie studijas? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!