„Džiaugiuosi galėdamas sutikti mūsų jaunuolius, parodžiusius didelį norą ir entuziazmą atvykti į Turkiją. Sportininkų nuotaikos geros, tvyro puiki komandinė dvasia, visi vieni kitus palaiko. Turkai labai stengiasi užtikrinti renginio saugumą, Erzurumas daug investavo į trasas, infrastruktūrą ir todėl laukia puikus renginys“, - teigė ambasadorius A. Brūzga.

Pirmadienio rytą ambasadorius drauge su Lietuvos delegacija vyko palaikyti pirmos festivalyje startavusios Lietuvos sportininkės – dailiojo čiuožimo atstovės Valerijos Kedos. Po trumpos programos Lietuvos atstovė su 31,72 taško užima 15-ą vietą. Varžybose pirmauja rusė Alina Zagitova (58,30 taškai). Pirmadienį taip pat startuoja ir jaunieji Lietuvos slidininkai.

Ambasadoriaus teigimu, toli į Rytus nuo didžiųjų Turkijos miestų nutolusį kalnuotąjį Erzurumą yra stengiamasi padaryti šalies žiemos sporto centru. Todėl turkai negailėdami lėšų investuoja į sporto infrastruktūros objektus, bazes ir skatina sporto turizmą. Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis nėra pirmas didelio masto sporto renginys Erzurume. Šiame mieste vyko 2011 metų pasaulio žiemos universiada, 2015-ais pasaulio greitojo čiuožimo trumpuoju taku taurės finalas.

Ambasadorius A. Brūzga taip pat pasveikino Lietuvos rinktinę su artėjančia Vasario 16-osios švente ir palinkėjo sėkmingų pasirodymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją