Pirmenybės Austrijoje startavo nuo mišrių estafečių varžybų (2 po 6 km ir 2 po 7,5 km), kuriose aukso medalius iškovojo Vokietijos komanda – Vanessa Hinz, Laura Dahlmeier, Arndas Pfeiferis ir Simonas Schemppas.

Antrąją vietą užėmė 2,2 sek. atsilikusi Prancūzijos komanda (Anais Chevalier, Marie Dorin Habert, Quentinas Fillonas Maillet ir M. Fourcade'as), o trečiąją – 3,2 sek. atsilikę rusai (Olga Podchufarova, Tatjana Akimova, A. Loginovas ir Antonas Šipulinas).

Tačiau įvykis, sulaukęs daugiausia dėmesio, užfiksuotas ne paskutiniuose lenktynių metruose, o prieš paskutinį sportininkų pasikeitimą.

Paskutinis iš Rusijos sportininkų į trasą iššliuožė A. Šipulinas, perėmęs estafetę iš A. Loginovo.

Tuo metu Prancūzijos komandoje paskutinis startavo M. Fourcade'as, iš karto ėmęs kovoti dėl geresnės pozicijos ir po kelių akimirkų sukėlęs incidentą. 28-erių prancūzas savo slide stipriai užkabino ką tik savo pasirodymą baigusio ir tempą sulėtinusio A. Loginovo slidę bei patiesė pastarąjį ant sniego.

Also: we'd like to offer you another perspective and angle of the events of the third exchange in today's #hochfilzen2017 mixed relay: pic.twitter.com/4nrBVvkN3P— IBU World Champs (@IBU_WC) February 9, 2017

Vėliau vykusiame dramatiškame finiše M. Fourcade'as sugebėjo atlaikyti A. Šipulino atakas ir, finišavęs antras, pergalę palydėjo energingais rankų mostais.

Rusijoje į šį incidentą sureaguota itin aštriai.

Žiniasklaida masiškai užsipuolė M. Fourcade'ą, apkaltinusi pastarąjį chamiškumu ir nesportišku elgesiu. Imta svarstyti, jog tokiu būdu prancūzas nusprendė pažeminti A. Loginovą, kuris į biatlono trasas sugrįžo visai neseniai – po dvejų metų diskvalifikacijos dėl dopingo. Būtent M. Fourcade'as buvo vienas pagrindinių A. Loginovo kritikų ir ragino Tarptautinę biatlono federaciją neleisti rusui startuoti pasaulio čempionate.

Visgi vėliau vykusioje spaudos konferencijoje M. Fourcade'as tvirtino, kad rusą pargriovė netyčia, tiesiog atsitiktinai užvažiavęs ant jo slidės.

„Tokiais dalykais aš niekuomet neužsiėmiau ir neužsiimsiu. Nieko nedariau specialiai. Norėjau jo atsiprašyti apdovanojimų metu, jeigu jis iš tikrųjų pargriuvo dėl mano kaltės, tačiau atsiprašymo priimti rusas nepanoro“, – kalbėjo M. Fourcade'as.

Abu Rusijos biatlonininkai – A. Loginovas ir A. Šipulinas apdovanojimų ceremonijos metu M. Fourcade'ui nepaspaudė rankos, o supykęs prancūzas anksčiau laiko paliko pakylą ir nelaukė, kol rusams bus įteiktos gėlės.

Visgi praėjus parai po incidento nuskriaustasis A. Loginovas jau buvo šiek tiek atlyžęs.

„Aš būčiau nieko prieš pasikalbėti su juo akis į akį, išsiaškinti, kodėl viskas taip nutiko. Aš – normalus žmogus, o dialogas – geriausias būdas spręsti susidariusias problemas“, – tvirtino 29-erių rusas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)