Paprasta, bet garantuota išeitis

Daugkartinis Lietuvos dugninės meškerės čempionas Mantas Juknevičius sako, kad pati paprasčiausia išeitis – dovanų čekis, už kurį meškeriotojas pats išsirinks tai, ko jam labiausiai reikia, o jūsų dovana nebus nukišta į daiktadėžės dugną ir nenaudojama.

„Žinoma, galbūt dovanų čekis nėra labai originali ir asmeniška dovana. Tačiau tai užtikrintas dalykas, kurį nupirkę nesigailėsite. Tikrai galiu užtikrinti, kad pataikyti dovaną meškeriotojui nėra lengva. Net maždaug žinote, ko jam gali reikėti, vis tiek nebūsite tikras, kad žmogus to daikto dar neturi. Tad jei tiksliai nežinote – pirkite čekį arba nepasididžiuokite ir tiesiog paklauskite, ko norėtų”, - portalui KABLYS.lt sakė M. Juknevičius.

Kita išeitis, pasak jo, dovanoti ne ką nors iš žvejybinės įrangos, o daiktą, kuris žvejui šiaip ar taip vis tiek pravers. Tai gali būti gertuvė ar žiebtuvėlis su išgraviruota žuvimi, kokie nors žvejybine simbolika išmarginti marškinėliai, kokybiškas peilis ar kas nors panašaus.

Pats M. Juknevičius teigė taip pat dažnai perkantis su žūkle susijusias dovanas draugams, tačiau paprastai tai būna žmonės, su kuriais jis kartu žvejoja ir puikiai žino jų poreikius. Pats jis taip pat yra gavęs ne vieną žvejybinę dovaną.

„Tikriausiai pati geriausia, kokybiškiausia ir brangiausia žvejybinė dovana, kurią esu gavęs, buvo titaninis ledo grąžtas. Dabar kiekvieną žūklę at ledo labai juo džiaugiuosi, kai lengvai įveikiu ledą. Na, o svajonių dovana, matyt, būtų kokia nors žvejybinė dovana – ten, kur žuvų daug ir jos puikiai kimba”, - nusišypsojo pašnekovas.

Audrius Jakštas

Kuo geresnis žvejys - tuo sunkiau

Žinomas pajūrio meškeriotojas Audrius Jakštas taip pat sutinka, kad išrinkti dovaną patyrusiam žvejui – labai sunku, nes tokie meškeriotojai paprastai patys būna apsirūpine viskuo, ko reikia.

„Kai kalbame apie pradedančiuosius ar tik retkarčiais pažvejojančius meškeriotojus – viskas gana paprasta. Jei žmogus nori spiningauti – bus gera dovana ir voblerių ar blizgių rinkinukas, jei gaudyti plūdine ar dugnine – vėl kas nors iš tos srities. O jei dovaną renkate patyrusiam žvejui, tai arba klauskite, ko jam tikrai reikia, arba dovanokite kokį nors žvejybinį suvenyrą”, - kalbėjo A. Jakštas.

Jis teigė, kad dauguma jo draugų yra labai patyrę žvejai, todėl jis net nebando dovanų jiems ieškoti žūklės reikmenų parduotuvėse. Pats Audrius taip pat teigė žvejybinių dovanų praktiškai negaunantis. „Tikriausiai žmonės bijo nepataikyti ir nerizikuoja”, - šyptelėjo meškeriotojas.

Paklaustas apie svajonių žvejybinę dovaną, A. Jakštas nusijuokė, kad niekas jam tokios nepadovanos.

„Na, galiu atskleisti, kad tai būtų žūklė kokioje nors egzotiškoje jūroje ar vandenyne. Bet tai dovana, kurią kada pasidovanosiu sau pats”, - teigė Baltijos jūros pakrantę kaip savo kiemą pažįstantis žvejys.

Mantas Juknevičius

Žvejai - išrankūs lyg moterys

Tuo metu pats žvejoti itin mėgstantis vis dar aplinkos viceministras Linas Jonauskas juokiasi, kad išrinkti dovaną žvejui - tai tas pats, kaip sugalvoti, ką dovanoti moteriai. Ir vienoje, ir kitoje situacijoje padaryti klaidą labai nesunku.

„Kai vyras perka moteriai kvepalus, apatinius, papuošalus ar kažką panašaus, tai juk žiūri, kad tai patiktų ir jam pačiam. Tačiau tai tikrai nebūtinai reiškia, kad tas daiktas patiks moteriai. Lygiai tas pats ir su žvejais. Kas iš to, jei padovanosi kokią labai gerą meškerę, bet ta meškerė visai netiks meškeriotojo mėgstamam žūklės būdui ir stovės kampe", - kalbėjo L. Jonauskas.

Pasak viceministro, jo draugai žino, kas jam patinka, todėl su žvejybinėmis dovanomis prašauna retai ir dažniausiai dovanoja žūklėje tikrai pritaikomus ir naudojamus daiktus.

„Aš labai mėgstu spiningauti, ypač upėse gaudyti salačius, tad koks nors salatinis vobleris mane visada pradžiugina. O jei žvejybinę dovaną renku pats, bet tiksliai nežinau, ko žmogui reikia, tai paprastai renkuosi dovanų kuponą. Gal tokia dovana patinka ne visiems, bet žvejai ją panaudoja praktiškai", - įsitikinęs pašnekovas.

Linas Jonauskas