Tailande itin populiari žvejyba dirbtiniuose ežeruose. Dėl klimato ir kitų veiksnių šių vandens telkinių ekosistemos sugeba išmaitinti neįtikėtiną skaičių skirtingų rūšių žuvų, atkeliavusių iš skirtingų pasaulio kraštų – Tailando, Indijos, Kinojos, Pietų Amerikos. Bet svarbiausia, kad čia gyvenančios žuvys yra monstrinio dydžio.

Palm Tree Lagoon vandens telkinys laikomas viena geriausių tokio tipo žūklaviečių – jo šeimininkai žuvindami savo ežerą tikrai nesikuklino. Čia viso pasaulio žvejai traukia, kad susikautų su gėlavandenėmis rajomis, arapaimomis, Siamo karpiais, Mekongo šamais ir kitais galiūnais. Apie šį vandens telkinį daug pasako faktas, kad jame plaukioja net 35 rūšių žuvys, didesnės už dabartinius oficialius pasaulio rekordus.

Tačiau penkios žuvų rūšys Palm Tree Lagoon ežere yra ypatingos, nes tam tikrą jų dydį viršiję žvejai yra apdovanojami įvairiais prizais. Šiuos prizus gali gauti, jei sužvejosi didesnę nei 400 svarų arapaimą, 150 svarų sveriantį Siamo karpį ir panašiai. O tai padaryti tikrai nėra lengva.

Palm Tree Lagoon ežere sugautas laimikis

Palm Tree Lagoon žūklavietė gyvuoja jau 25 metus, tačiau A. Harmanas tapo pirmuoju meškeriotoju, kuris visų penkių rūšių normatyvus įvykdė per vieną žvejybą.

Savo benefisą žvejys pradėjo ištraukdamas 520 svarų (apie 236 kg) svorio gėlavandenę rają, tuomet sekė 160 svarų (apie 72 kg) svorio Chao Phraya rūšies šamas, net trys Siamo karpiai, didesni nei nustatytas 150 svarų (apie 68 kg) limitas, 330 svarų (apie 150 kg) Mekongo šamas ir net 450 svarų (apie 204 kg) svorio arapaima.

Palm Tree Lagoon ežere sugautas laimikis

Beje, rekordų gerinimas Andy Harmanui nėra naujiena. Vienu metu jam priklausė Didžiosios Britanijos ūsoriaus rekordas. 1993 m. šis meškeriotojas buvo sugavęs 7,1 kg svorio ūsorių.

Dabar A. Harmanas turės ne tik VIP narystę Palm Tree Lagoon žūklavietėje, bet ir galės savaitę čia nemokamai žvejoti. Per tą laiką žvejys planuoja pakartoti savo pasiekimą.