Trumpai tariant, lubrikantas yra fantastiškas dalykas. Jei dar nesate jo išbandę, išvardysime kelis svarbiausius punktus, kuriuos turėtumėte žinoti prieš jį įsigydami.

1. Tai, kad naudojate lubrikantą, nereiškia, kad jums (ar jūsų partneriui) kažkas negerai.

Lubrikanto naudojimas nereiškia, kad turite kažkokių sutrikimų. Be visų kitų privalumų, jis leidžia geriau pažinti savo kūną ir savo seksualinius poreikius.

2. Nenaudokite aliejaus pagrindo lubrikantų kartu su prezervatyvais.

Norite vietoj lubrikanto naudoti kūdikiams skirtą aliejų ar vazeliną? Jokiu būdu šito nedarykite, jei mylitės su prezervatyvu, nes nuo aliejinio pagrindo tepalo prezervatyvas gali suirti ir plyšti.

3. Nenaudokite silikono pagrindo lubrikantų su silikoniniais sekso žaisliukais.

Toks lubrikantas gali sugadinti silikoninį žaisliuką. Silikono pagrindo lubrikantai geriausiai tinka karštiems žaidimams vandenyje – kuriems, akivaizdu, netinka vandens pagrindo lubrikantai.

4. ...Bet silikonas tinka su prezervatyvais.

Silikono pagrindo lubrikantai laikosi ilgiau nei vandens pagrindo lubrikantai (pastaruosius tinka naudoti ir su prezervatyvais, ir su sekso žaisliukais). Nors vandens pagrindo lubrikantai yra labai populiarūs, jie daug greičiau išdžiūsta, tad gali tekti jais teptis kelis kartus.

5. Populiarių rūšių lubrikantai nesukelia infekcijų.

Jei jūs linkę į mielių infekcijas ar kitas dubens srities infekcijas, turėkite omenyje: 2013 m. leidinyje „Obstetrics & Gynecology“ paskelbtas tyrimas parodė, kad moterys, naudojančios produktus, kurių natūraliai jų genitalijoms nereikia (pavyzdžiui, aliejus ar vazeliną), dažniau serga mielių ir kitomis bakterinėmis infekcijomis, greičiausiai dėl to, kad tie produktai sutrikdo pH pusiausvyrą.

Taip pat reikėtų vengti glicerino, kurio yra kai kuriuose vandens pagrindo lubrikantuose, nes niekas taip stipriai nesutrikdo lytinio gyvenimo, kaip mielių infekcija ar bakterinė vaginozė, o pasak dr. Mary Marnach iš Mayo klinikos Ročesteryje, glicerinas padidina abiejų šių infekcijų grėsmę.

Be to, nepamirškite, kad glicerino būna ir vidurius laisvinančių vaistų sudėtyje, tad lubrikantai su glicerinu netinka analiniam seksui.

6. Kai po ranka neturite lubrikanto, padės… seilės.

Seilių privalumas tas, kad jos nemokamos ir visada po ranka (t. y., burnoje). O minusas – jos greit išdžiūsta, todėl netinka, jei siekiate ilgesnio nenutraukto malonumo.

7. Lubrikantą rinkitės tikrindamos, kas tinka būtent jums.

Be abejo, kalbant apie mūsų kūną ir orgazmą, geriausias būdas yra tyrinėjimas (bandymų ir klaidų metodas), bet atminkite: kiekvieno patirtis unikali. Tiesiog bandykite ir rinkitės, kas jums tinka geriausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)