Rožytė vaikštinėdavo viename Užupio kieme. Kažkada buvusi impozantiška, ilgo kailio, pūkuota uodega ir smaragdinių akių katė. Gal kažkada ir šeimininkus, namus turėjusi. Ilgainiui namais tapo kiemas, gal ten kokį kąsnį kažkas numesdavo, gal ir kokią užuovėją turėjo. Kas dabar sužinos jos gyvenimo vingius. Faktas, kad gyvenimas be nuolatinės pastogės, maisto, šilumos, dėmesio jai labai atsiliepė.

Penktadienio popietę suskambo telefonas. Neabejingas užupietis (ačiū jam) pranešė, kad darbovietės kieme atsirado vos paeinantis katinas, kuris pradžioje bandė lįsti prie mašinos variklio, bet pabaidžius atsitūpė ant sniego ir niekur nebesitraukia. Tiesiog tupi vietoje ir nejuda. Supratome, kad delsti negalima.

Nunešus į kliniką pasitvirtino, kad gyvūnas visiškai išsekęs, dehidratavęs ir sušalęs. Laimė, kad katė neturėjo temperatūros, bet sverianti vos 2,3 kg. – vieni kauleliai ir oda, visiškai šlapias kailiukas. Burnoje likę vos keli dantys. Šalia spenelio susiformavęs nedidelis augliukas. Ir amžius Rožytės jau nebe jauniklės, katei apie 10 metų.

Pradžioje puolėme Rožytei džiovinti kailį, kad greičiau sušiltų. Gyvūnas kratėsi taip, kad jei ji turėtu visus dantis, būtų girdėti dantų kalenimas. Bandėme juokauti, kad dabar Rožytė papuolė į Druskininkų sanatoriją, bet tas juokas per ašaras buvo, tiek ji suvargus. Rožytei suleisti vitaminai, nupirkti kokybiški konservai. Kai įdėjome maisto, Rožytė juos akimirksniu prarijo ir ilgai ilgai nesitraukė nuo vandens dubenėlio.

Dabar lauksime kol Rožytė sustiprės ir jei neatsiras kažkokių negalavimų, katę sterilizuosime, bus šalinamas auglys ir sutvarkyti likę dantys. Taip pat darysime kraujo tyrimą. Ir nebepaleisime Rožytės į kiemą, juolab, kad ji labai švelnaus, gero būdo. Ne vieta jai gatvėje. Tad iškart ieškome globos ar namų.

Labai prašome paramos Roželės tyrimams ir išlaikymui stacionare. Negalime gelbėti nuskriaustų gyvūnėlių be Jūsų paramos ir palaikymo. Ačiū, kad esate kartu!
info@rainiukas.lt