Pasaulinės sportinės žūklės asociacijos FIPSed reitingas apima daugiau kaip 40 valstybių. Tai šalys, kurių įvairios žvejų rinktinės dalyvauja skirtinguose pasaulio čempionatuose. Pagal pasiekimus juose kasmet yra atnaujinamas ir bendras šalių reitingas.

Taigi, naujausiame FIPSed reitinge Lietuvos žvejams atiteko tik 38 vietą tarp 45 reitinguotų šalių. Tiesa, jei žiūrėsime į reitingą, kuriame šalys surikiuotos pagal pastarųjų penkerių metų pasiekimus, tai jame atrodome kiek geriau ir užimame 32 vietą.

Pirmos trys vietos naujausiame FIPSed reitinge atiteko Italijos, Anglijos ir Prancūzijos žvejams. Lietuviai į priekį taip pat praleido latvius, kurie užima 36 vietą, bet aplenkė 41 vietą užėmusius Estijos meškeriotojus.

Tiesa, reikia pastebėti, kad Lietuvos vieta FIPSed reitinge galėtų būti ir aukštesnė, tačiau mūsų žvejai dalyvauja ne visuose FIPSed rengiamuose pasaulio čempionatuose, todėl negauna tiek įskaitinių taškų, kiek galėtų.

Mes turime poledinė žūklės, plūdinės, spiningavimo iš valčių, dugninės ir karpinės žūklės rinktines. Tačiau pasaulio čempionatų yra ir daugiau. Pavyzdžiui, FIPSed taip pat rengia veteranų, jaunimo, moterų čempionatus, upėtakių gaudymo natūraliais masalais, basų žūklės ir kitas varžybas. Visose jose Lietuvos rinktinės nėra dalyvavusios.