Turbūt pats garsiausias iš visų ežerų, kuriuose mėgėjų žūklė leidžiama tik žiemą, - Žuvintas. Šiame pelkėjančiame ežere, kuriame kasmet peri nesuskaičiuojama gausybė įvairiausių paukščių, gyvena tikrai labai daug ešerių bei lydekų. Tačiau šios žuvys prieinamos ne visiems.

Žvejyba Žuvinto ežere leidžiama tik nuo gruodžio 1 d. iki vasario 1 d., kai susiformuoja saugi ledo danga. Čia galima žvejoti tik vieną dieną per savaitę – šeštadieniais. Kitomis dienomis ežerą privaloma palikti ramybėje.

Visgi skaudžiausia eiliniams žvejams yra tai, kad Žuvinte gali meškerioti tik vietiniai gyventojai, deklaravę gyvenamąją vietą Alytaus r. Simno seniūnijos Aleknonių, Bambininkų, Grinkiškių ir Žuvintų kaimuose, besiribojančiuose su Žuvinto ežeru, taip pat Ąžuolinių kaimo gyventojams. Tiesa, net ir vietiniai privalo įsigyti specialią žvejo mėgėjo kortelę, kuri kainuoja tiek pat kiek lašišinė licencija.

Tačiau jei vis tiek labai norite žūklėje pasidžiaugti pelkėjančių ežerų egzotika ir pagaudyti lyg smala tamsių tokių ežerų ešerių, nuo Žuvinto biosferos rezervato niekur nenusisukite. Į šio rezervato teritoriją patenka, dar du ežerai, kurie šiltuoju metų laiku žvejams būna užginti, o užšalus laukia meškeriotojų. Tai Žaltytis ir Amalvas.

Šie du ežerai taip pat yra pelkėjantys vandens telkiniai, kuriuose taip pat gausu lydekų bei ešerių. Tiesa, Žaltyčio ežere šiemet buvo leista žvejoti ir vasarą nuo kranto, tačiau meškeriotojams išskirtas toks menkas kranto ruoželis, jog galima sakyti, kad šis ežeras ir toliau žvejų laukia tik žiemą.

Tad jei ieškote naujų žūklaviečių, pabandykite žiemą pažvejoti ten, kur kitu metų laiku su žūklės įrankiais negalėtumėte net pasirodyti.