„Atsakydamas į mano sausio 19 dienos užklausimą, Lietuvos bankas paneigė sausio 17 dieną spaudos konferencijos metu Seimo nario Ramūno Karbauskio viešai paskleistą informaciją, kad išperkamoji automobilių nuoma su įmone nesusijusiems fiziniams asmenims yra įprastinė įmonės „Agrokoncernas“ įmonės praktika“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Maldeikienė.

Ji priminė, kad spaudos konferencijos Seime sausio 17 dieną metu R. Karbauskis tvirtino, kad „tai yra normali praktika, išperkamosios nuomos sutartis, palūkanos ir visa kita, kaip priklauso, tokių žmonių, kaip Greta Kildišienė, mūsų verslo praktikoje yra šimtai tūkstančiai“.

Tačiau Lietuvos bankas teigia, kad jis gavo įmonės paaiškinimą, jog 2016 metų vasario 10 dieną sudaryta ir 2017 metų sausio 17 dieną nutraukta pirkimo-pardavimo išsimokėtinai sutartis buvo vienkartinė ir tokio pobūdžio sutarčių su fiziniais asmenimis įprastinėje savo veikloje „Agrokoncernas“ nesudarinėja. Pagrindinė šios bendrovės veikla yra prekyba trąšomis ir kitomis žemės ūkio veiklos priemonėmis ir paslaugomis.

„Išnagrinėjęs „Agrokoncerno“ pateiktus paaiškinimus bei informaciją, susijusią su bendrovės veikla, Lietuvos bankas teigia, jog neturi pagrindo laikyti šios įmonės vartojimo kredito davėju. Tuo pačiu, paneigiama ir R. Karbauskio melaginga informacija, jog bendrovė vykdė nuolatinę išperkamosios nuomos veiklą“, – teigė A. Maldeikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1539)