Britų vyriausybės vadovė pažymėjo, kad abiejų šalių lyderiams per penktadienį numatytą susitikimą Filadelfijoje reikėtų nustatyti sferas, kuriose būtų galima pašalinti egzistuojančius prekybinius barjerus.

„Mano manymu, mes galime daug ką nuveikti pereinamuoju laikotarpiu, aptarti, kaip galėtume pašalinti kai kuriuos prekybinius barjerus tam tikrose srityse.

Mes jau dabar galime atpažinti tiek vienos, tiek kitos pusės privalumus, nors kol kas ir neturime galimybės pasirašyti juridinės sutarties dėl laisvosios prekybos“, – sakė Th. May kalbėdama su žurnalistais pakeliui į Filadelfiją.

Ji priminė, kad iki pasitraukimo iš ES Jungtinės Karalystės galimybės užmegzti prekybinius ryšius su kitomis šalimis yra apribotos. Pasak britų premjerės, Jungtinę Karalystę su JAV sieja glaudūs politiniai bei ekonominiai santykiai, vyrauja abipusis supratimas ir noras pasiekti susitarimą dėl laisvosios prekybos.

D. Trumpas anksčiau minėjo, kad yra pasirengęs sudaryti sutartį kiek įmanoma greičiau, bet toks susitarimas iki oficialaus JK pasitraukimo iš ES neįmanomas, vadinasi, jo negalima tikėtis anksčiau nei po dviejų metų.

Th. May penktadienį taps pirmuoju užsienio lyderiu, susitikusiu su naujuoju JAV prezidentu. Britų premjerė siekia išsiderėti sąlygas, kurios po Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES palengvintų eksportą į JAV bei padėtų šalies ekonomikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)