Inauguracijos dieną Trumpų pora išlipo iš juodo automobilio pasveikinti Obamų, kurie jau laukė jų prie Baltųjų rūmų. Kaip teigia kūno kalbos ekspertė Patti Wood, nagrinėjanti garsenybių porų santykius jau daugiau nei du dešimtmečius, tai buvo pirmoji akimirka, kai tapo akivaizdu, kad jų santykiai nėra nepriekaištingi.

„Ko nemačiau jiems išlipus iš automobilio, tai šilumos ir švelnumo, – sakė P. Wood portalui news.com.au. – Buvo keletas būdų, kaip D. Trumpas galėjo palaukti savo žmonos prieš pasisveikindamas su Obamomis, tačiau jis to nepadarė. Vietoj to, jis nuėjo į priekį ir paliko ją gale, taip parodydamas, kad jis svarbesnis ir turi pirmenybę.“

P. Wood teigia, kad prezidentas D. Trumpas galėjo palydėti pirmąją ponią laiptais ar kartu kaip pora paduoti atneštą dovaną Obamoms, tačiau „jis nepasielgė taip, kaip mes norėjome, kad jis pasielgtų“.

„Man labiausiai į akis krito tai, kad jis net nepažvelgė atgal, nepatikrino, kur jo žmona, ir formaliai jos nepristatė Obamoms, – toliau stebėjosi kūno kalbos ekspertė. – Jis neužmezgė akių kontakto, nenusišypsojo jai, nepriėmė jos į savo kompaniją. Perduodant dovaną, atrodė, lyg jis būtų pasakęs jai, ką daryti su ta dėže.“

P. Wood teigimu, nors visa inauguracijos diena skirta naujajam prezidentui, susitikimas prie Baltųjų rūmų daugiau skirtas šeimų pasikeitimui, kai Baltuosiuose rūmuose vieną šeima pakeičia kita.
„Obamos pasistengė, kad ji jaustųsi pasveikinta, tačiau nepastebėjau, kad jis būtų ją vertęs taip jaustis, – kalbėjo pašnekovė. – Per susitikimą prie Baltųjų rūmų viena šeima priima kitą šeimą, tačiau iš to, ką mačiau, neatrodė, kad Trumpai būtų kaip vienetas.“

Melania Trump, M. Trump

Kita kūno kalbos ekspertė Lillian Glass, kuri vadinama pirmąja ponia komunikacijoje, teigia, kad D. Trumpo žygiavimas priekyje žmonos atrodė „grubiai“ ir „nemeiliai“.

„Mes aštuonerius metus stebėjome Obamas ir nekyla klausimų, ar Barackas myli Michelle, – toliau kalbėjo L. Glass portalui news.com.au. – Jis labai ją gerbia, jis ją dievina. Tačiau su Trumpais yra priešingai, ji žvelgia į jį garbinančiai. Tad nerodo, kad jie yra vienetas.“

Tačiau L. Glass sako, kad negalima lyginti abiejų porų santuokų, nes Obamų ir Trumpų šeimos kilusios iš labai skirtingų aplinkybių.

„Jų abiejų lyginti negalima. Barackas ir Michelle susituokė jauni. Ji buvo jo viršininkė, jie įsimylėjo, taigi, jie visą gyvenimą kartu nugyveno“, – aiškina kūno kalbos ekspertė.

P. Wood teigimu, abiejų jų kūno kalba šokant pirmąjį prezidento ir pirmosios ponios šokį – Trumpai vedę dvylika metų – taip pat parodė, kad jiems, kaip porai, trūksta intymumo.

„Yra pagrindiniai dalykai, kurių ieškau poroje, ir ko nemačiau, tai šilumos ar švelnumo, – kalbėjo P. Wood. – Šokio metu ji atitraukė savo liemenį atgal. Paprastai, susikibus rankomis, pirštai susipina su kito žmogaus pirštais. Tačiau Melanios pirštai buvo ne susipynę ar tvirtai įsikibę, kad būtų jaukiau, jie stūmėsi tolyn nuo jo rankos, kas rodo, kad ji nesijaučia patogiai su juo.

Pasak kūno kalbos specialistės, D. Trumpas buvo vedęs kelis kartus ir tai „visai kitas reikalas“.

P. Wood atkreipė dėmesį, kad tuo metu, kai prezidentas D. Trumpas atsitraukė nuo jos ir dainavo „I did it my way“ (padariau tai savaip), jis šaukė miniai nepripažindamas savo žmonos paramos, kas rodė, kad Melania „nebuvo tos kelionės dalis“.

Melania Trump, M. Trump

„Tas šokis turėtų būti jų, kaip poros, akimirka, tačiau jis dar kartą nusprendė, kad svarbiausias yra jis, – kalbėjo P. Wood. – Buvo tik viena menkutė akimirka, kai jie šoko ir ji palinko jo pabučiuoti. Tačiau po bučinio kaip atsako tikiuosi juoko ar šypsenos, bet to nemačiau, o tai reiškia, kad tai buvo suplanuotas, o ne spontaniškas ir meilus bučinys.“

Tačiau L. Glass, tyrinėjanti kūno kalbą jau daugiau nei du dešimtmečius, teigia, kad nors ji nesutinka su prezidentu D. Trumpu, lekiančiu priešais Melanią per susitikimą su Obamomis prie Baltųjų rūmų, ji neabejoja, kad ta pora „puikiai dera“.

„Daug ką galima nustatyti iš kūno kalbos. Manau, kad Donaldas ir Melania yra tikri, ir turi puikius santykius poroje. Jie atėję iš skirtingų aplinkų, kartu turi vaiką. Ji labai prisitaikanti, o jis turi milžinišką ego ir reikalauja daug dėmesio, – toliau dalijasi pastebėjimais L. Glass. – D. Trumpas negalėtų būti kartu su žmona, kuri su juo konkuruoja dėl dėmesio, todėl kalbant apie jo asmenybės tipą ir jos asmenybės tipą, geresnio derinio ir būti negali.“

Tačiau P. Wood nelinkusi sutikti su kolege. Pasak jos, žiūrint į šią porą, „jeigu nežinotum, kad jie pora, nesuprastum, kad jie vedę“, nes kaip viena visuma jie neatrodo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)