Juos ir dar daugiau nei dešimtį Lietuvių vienai nakčiai suburs „Sirius IX“ – didžiausias klubo renginys, balansuojantis tarp didelio renginio ir mini festivalio.

„Sirijus yra tikrai konceptualus renginys – ir ne tik ant popieriaus. Jei paprastai vakarėlių serijos yra dedikuojamos vienam ar kitam žanrui ir jas apibrėžia būtent muzika, „Sirijų“ tiksliausiai apibrėžia tos muzikos kaita. Kiekvieną kartą organizuodami jį bendradarbiaujame su kitais partneriais ir akcentuojame kitus muzikos stilius, todėl nors renginio struktūra panaši, jis patiriamas vis kitaip. Aišku, tai rizikinga, nes ta kaita nėra priimtina visiems, bet kol kas viskas sekasi“, – pranešime spaudai pasakojo „Kablio“ atstovai.

Pirmoji salė šįkart dedikuojama lo-fi ir raw hausui. Tai klubo renginių serijos „In Gloom“ ambasada, o jos viršininku taps Anthony Naples, vienas iš svarbiausių šiuolaikinio amerikietiško hauso atlikėjų. Iš Niujorko atvykstantis didžėjus garsėja ne tik savo kūryba, bet ir itin eklektiškais, išlavinto skonio reikalaujančiais setais. Žurnalistai jo muzikai apibūdinti netgi sukūrė terminą „autsaiderių hausas“, o atlikėjas šio skambesio sklaida rūpinasi ne tik grodamas, bet ir kuruodamas leidybinę bendrovę „Proibito“.

Antrojoje salėje įsikurs šiemet dešimtmetį švenčiančios „Souled Sessions“, taigi, bus gilaus ir inteligentiško dramenbeiso. Ir bus proga pasiklausyti tikro šio žanro veterano, Spirit, kuris dramenbeisą kuria ir groja daugiau nei dvidešimt metų. Tik, kitaip nei dažnai nutinka su popmuzikos atlikėjais, Spirit per šiuos metus taip ir neevoliucionavo į seną dinozaurą, tingiai gyvenantį iš praeity sukauptos šlovės. Vien 2016-aisiais atlikėjas išleido penkis vinilus, o iš viso savo savo sąskaitoje jis turi netoli šimto singlų ir albumų.

Trečioji salė atiduota į Kauno klubo „Lizdas“ ir ZIP FM laidos „Naktiniai Paukščiai“ įkūrėjų rankas. Šie nusprendė smogti kiek stipriau nei įprastai ir į svečius pasikvietė tikrą techno maištininką Kamikaze Space Programme. Iš kitų šio žanro prodiuserių britas išsiskiria purvina garso estetika ir iš tikro gyvenimo į kūrinius perkeltais garso įrašais. Įgudusi ausis vietoj būgnų išgirs durų trinktelėjimą, o vietoj elektroninių efektų – verdančio arbatinuko šnypštimą. Tačiau nors atlikėjo kūryboje gausu eksperimentų, pirmiausiai tai yra šokių aikštelei skirtas techno, griežtas ir intensyvus.

Aišku, kad šie trys atlikėjai visą naktį vieni neišgros, todėl jiems kompaniją palaikys būrys vietinių šaunuolių. Čia bus ir jau minėti „Naktiniai Paukščiai“, ir „Souled Sessions“ rezidentai, ir itin sėkmingos podkastų serijos „Serial Experiments“ įkūrėjai, ir prieš dešimtį metų pirmuosius singlus išleidęs Moon Disco, ir kiti scenai nusipelnę veikėjai, visus net sunku išvardinti. Tačiau paklausyti lengva – sausio 27-osios vakare, „Kablyje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)