Kas vyksta mūsų visuomenėje (jeigu ją galima dar taip pavadinti)?! Ar, iš tikrųjų, kaltas ministras ar kokios nors tarnybos vadovas?

Taip, mes žiūrėjome daugybę laidų apie siaubingą Norvegijos tarnybų elgesį, kad jie atėmę vaikus prašo vėliau tėvų įrodyti, jog galės pasirūpinti vaikais, sugebės išlaikyti juos ir pan. Žiūrint į tokias Lietuvos šeimas (ši ir kitos tragedijos) plaukai stojasi piestu. Tikrai galvoji, kad kiekvieną vaiką reikia imti ir globoti valstybei – ten tėvai alkoholikai, ten narkomanai, ten smurtauja, kitur sąlygos nežmoniškos 21 – ajam amžiui.

Kaimynai irgi tyli, nes bijo, kad vėliau kerštaus, kad institucijos užtampys (reikės paliudyti, papasakoti, pasirašyti), socialiniai darbuotojai jau iš visų „blogų“ šeimų tikriausiai nebesugeba atskirti, kurios yra „blogiausios“ ir galiausiai nukenčia tie maži, tyri žmogučiai, kurie yra mūsų ateitis. Tačiau, kokia bus mūsų ateitis, jeigu jie dabar augs tokiomis sąlygomis?

Tikriausiai kalta bendra aplinka – nėra žmonėms kitos veiklos, hobio, laisvalaikio praleidimo būdų. Jie suirzę, pikti, abejingi. Visuomenė supranta, kad negali nieko pakeisti ir pasidarė apatiška, nebenori nieko keisti ir tiesiog egzistuoja, kai kurie skęsta priklausomybėse ir galiausiai nutinka tragedijos...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!