„Situacija dabar tokia, kad dabar R. Karbauskis, populiariai kalbant, yra „pakabintas“ tos moters. Dabar Ramūnas yra prisimelavęs: painiojosi ir visa kita. Ir dabar, jei ta moteris išeitų viešai ir ką nors pasakytų? Visokių nesąmonių gali prišnekėt: kad jis agentas, ar kažką panašaus. Visuomenė bus priversta tikėti. Nes Ramūnas painiojosi, visuomet melavo, ta moteris dabar turi šansą jį šantažuoti", - sako B. Matelis.

- Kokia pagrindinė jūsų išėjimo iš frakcijos priežastis?

- Šiaip gyvenimas nebūna tik juodas ar baltas, jis yra pilkas. Aš buvau toje pilkoje zonoje ir laukiau, kada iš tiesų vieną dieną R. Karbauskis supras, kad su žiniasklaida taip toliau komunikuoti negalima. Nusibodo tos visos kalbos, kad vykdomos patyčios, puolimas. Esą visi tie, kurie puola, yra Mordoro blogybės, o mes – hobitai gerieji.

Atsibodo man visas šitas aiškinimas nesąmonių. Viešųjų ryšių požiūriu tai yra nesąmonė. Pas mus yra frakcijoje pora patarėjų, bet ar jam nepataria, ar jis pats daro, kaip jam geriau? Nes negalima taip. Kokios čia patyčios?

- Ar vakar vykusiame frakcijos posėdyje irgi buvo piešiamas panašus vaizdas?

- Vakar situacija mane vėl pritrenkė. Iš pradžių du kartus atsiprašė. Atsidusau, sakau, pagaliau žmogus suprato, nurimsime, tą klausimą uždarysime ir viskas. Ir vėl prasidėjo: „Žinokite, jūsų ateis, dieną ir naktį, dronus leis virš namo, filmuos, žiūrės, persekios...". Klausau ir savo ausim netikiu: tik ką atsiprašė ir vėl kalba, kad čia mus užpuls.

- Kad esate nauji taikiniai neva?

- Taip. Ir esą jeigu jūs nesiglausite apie mane, aplink tą ratą... O jei glausitės, bus labai gerai, jei nesiglausite – tada jus išrankios po vieną. Nėra taip.

- O kas nors prieštaravo tokiai R. Karbauskio įvykių versijai?

- Buvo, kurie kalbėjo. Nenoriu minėti pavardžių, nes posėdis buvo uždaras, bet buvo, kurie pasisakė. Aš nieko nebesakiau, nes man nusviro rankos. Po to, kai prisiklausai tų pasakų apie Mordorą ir hobitus... Bet buvo, kurie sakė: „Ramūnai, galbūt mums reikia duoti tą informaciją, kurios nori žiniasklaida, ir viskas nurims?“ Bet Ramūnas su tuo nesutiko.

- Čia kalbama apie kokią nors naują informaciją?

- Ne, bet apskritai. Tiesiog jie įsivaizduoja, kad žurnalistai bėga su kulkosvaidžiais paskui šaudydami.

- Atrodė, kad pasitraukus G. Kildišienei, situacija stabilizavosi. Kodėl taip nėra?

- Situacija dabar tokia, kad dabar R. Karbauskis, populiariai kalbant, yra „pakabintas“ tos moters. Dabar Ramūnas yra prisimelavęs: painiojosi ir visa kita. Ir dabar, jei ta moteris išeitų viešai ir ką nors pasakytų? Visokių nesąmonių gali prišnekėt: kad jis agentas, ar kažką panašaus. Visuomenė bus priversta tikėti. Nes Ramūnas painiojosi, visuomet melavo, ta moteris dabar turi šansą jį šantažuoti. Dabar išeis ir sakys: tą ir tą papasakosiu. Na, ir ką? Išeina tokia situacija.

- Kaip aš suprantu, tarp R. Karbauskio ir G. Kildišienės egzistuoja labai aukštas tarpusavio pasitikėjimas. Jis egzistavo ir anksčiau?

- Taip.

- Ar ši parlamentarė turėjo didelę įtaką frakcijai, kai buvo frakcijos seniūno R. Karbauskio pavaduotoja?

- Aš vietoje Ramūno būčiau neskyręs jos, būčiau neskubėjęs, kam čia to reikia? Vis tiek reikia kažkokios patirties.

- Ar buvo paaiškinta, kodėl ji buvo skirta pavaduotoja?

- Ne.

Jūsų požiūriu, tai, kas vyksta, yra vieno žmogaus, tai yra R. Karbauskio, problema?

- Taip.

- Vadinasi, frakcija yra kaip įkaitas?

- Gali taip atsitikti. Aš dabar sakau, kad ketverius metus galima atsisėsti prieš televizorių, pasiimti ramunės žiedelį ir skabyti lapelius: myli-nemyli, pasakys-nepasakys. Kiek čia galima?

- Per rinkimų kampaniją sulaukėte R. Karbauskio skambučio, ginančio G. Kildišienę?

- Buvo toks skambutis. Nežinau, tiesiog lygioje vietoje kažkas kažkam nepatiko ir buvo tokia jo reakcija, tokia pakankamai kategoriška. Tada klausiau ir Panevėžio valstiečių, tai jie irgi nesuprato. Jie skambino Ramūnui ir klausė, kas darosi, kodėl stumiate B. Matelį iš sąrašo, apskritai iš rinkimų. Jis nieko neaiškino. Kas įvyko, aš pats nežinau.

- O G. Kildišienė buvo į tai įsipainiojusi?

- Tai žinoma. Žinoma. Mes ten darbus dirbom per rinkimų kampaniją, kažkas nepatiko ir, matyt, buvo tokia nusiųsta nuomonė. Tai ir sulaukiau tokio skambučio.

- Kaip manote, kaip seksis frakcijai ir Vyriausybei dirbti toliau?

- Aš manau, kad Vyriausybė gali dirbti, aš ją remiu, kviečiu opoziciją ir žiniasklaidą užkasti kirvį ir duoti šansą tai Vyriausybei dirbti. Ji tikrai užsimojo dirbti gerus darbus: ir valstybines įmones pertvarko, ir rūpinasi, kad biudžetas būtų pilnesnis.