Klientas DELFI pranešė, kad nuo balandžio mėnesio įvedus naujus banko paslaugų planus, Šiaulių bankas sumanė, kaip apmokestinti tuos, kurie turi tik VP sąskaitas.

„Tie klientai, kurie turi tokias sąskaitas, bet nelaiko pinigų einamojoje sąskaitoje ir nėra pasirinkę jokio plano, tačiau pageidauja toliau naudotis internetine bankininkyste, privalės atsidaryti einamąją sąskaitą“, – pasakojo jis.

Pasak jo, tokiu būdu Šiaulių banko klientai nenorėdami galimai mokės už einamosios sąskaitos tvarkymą.

„Kad ir banko sąskaitos įkainiuose skelbiama, jog internetine bankininkyste bus galima naudotis nemokamai, tačiau einamajai sąskaitai taikomas mėnesinis tvarkymo mokestis net ir tuo atveju, kai ji tuščia“, – aiškino klientas ir pridūrė, kad taip bankas nesilaiko skelbiamų įkainių ir nenurodo paslėptų mokesčių.

DELFI kreipėsi į Šiaulių banką ir prašė pakomentuoti, ar iš tiesų pavasarį įsigalios tokia tvarka ir visiems banko klientams teks susimokėti. Investicinių paslaugų departamento direktorė V. Juzkiv – Grigaitė atsakė, kad už nenaudojamą einamąją sąskaitą, VP sąskaitos turėtojams nereiks mokėti.

„VP sąskaita skirta laikyti bei atlikti operacijas su vertybiniais popieriais: pirkti, parduoti, įkeisti vertybinius popierius, atlikti su jais kitas operacijas Lietuvos ir užsienio vertybinių popierių rinkose. Einamoji banko sąskaita skirta aptarnauti VP sąskaitą, t. y. norint nuotoliniu būdu gauti ar pervesti pageidaujamą sumą iš savo banko sąskaitos Šiaulių banke į kito gavėjo sąskaitą bet kuriame Lietuvos ar užsienio banke.

Norime informuoti, kad sąskaitos tvarkymo mokestis klientams, turintiems aktyvias VP sąskaitas, einamosios sąskaitos tvarkymo mokestis, jei ta sąskaita nėra naudojama, nėra ir nebus taikomas“, – tvirtino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)