Tobulame gyvenime partneriai gyvena vienu ritmu. Jie tolygiai pasiskirsto buities darbus, per penkias minutes išsirenka filmą, kurį jaukiai pažiūri žiemos vakarą, o seksas jiems yra dar vienas būdas išgyventi artumą ir pilnatvę.

Bet realiame gyvenime būna visaip, kartais poros sutaria ne visais klausimais, o kai kurios netgi nesutaria daugeliu klausimu, rašoma womenshealthmag.com. Sekso sritis yra itin problematiška, ypač keblus klausimas yra sekso kiekis. Pateikiame ekspertų įžvalgas apie tai, kodėl suderinti seksualinį apetitą ir temperamentus gali būti sunku, ir patarimų, kaip šiuos nesklandumus išspręsti.

Kai jums sekso norisi dažniau nei partneriui

Vyrai labai dažnai neįvertina savo partnerių seksualinio potraukio, rašoma tyrime, kurio išvados buvo paskelbtos leidinyje „Journal of Personality and Social Psychology“.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad jei vyrai mano, kad jų partnerės nenusiteikusios intymiam artumui, jie nė nesistengia jo inicijuoti patys. Tačiau šokiruojanti tiesa tokia: moterys nori mylėtis! Tik mes paprastai nerodome savo noro atvirai, o vyrai retai supranta užuominas.

Kaip išspręsti:

Reikėtų tiesiai pasakyti savo vyriškiui, ko norite. Jaučiatės nejaukiai? Galite iškelti šį klausimą tinkamoje aplinkoje – pavyzdžiui, kai žiūrite romantišką filmą.

„Apie seksą galima kalbėti taip, kad žodžiai jaudintų“, – sako psichoterapeutas ir seksologas iš Niurjorko Ianas Kerneris. Suformuluokite tai kaip seksualinę fantaziją, pavyzdžiui, „Mane labai jaudina rytinis seksas. Galėtume rytais mylėtis dažniau“.

Jei po kurio laiko pastebite, kad niekas nepasikeitė, išsakykite savo emocijas, pataria seksologė ir santykių ekspertė iš Niujorko Megan Fleming. Ji pataria paaiškinti partneriui, ką tai jums reiškia (pavyzdžiui, jaučiate didesnį artumą), kad jis suprastų, kaip tai svarbu jums ir judviejų ryšiui.

Kai sekso trūksta jam

Tai, kad vyrų seksualinis potraukis stipresnis, nulemta gamtos (jų organizmas išskiria daugiau testosterono), ir užprogramuota aplinkos (jie mokomi siekti sekso), sako M. Fleming. Dar viena priežastis: jiems psichologiškai lengviau spontaniškai susijaudinti, nes jiems užtenka paprastų signalų, pavyzdžiui, vaizdo, kai jūs išeinate iš dušo – ir viskas.

Kaip išspręsti: jums nereikia patenkinti jo kaskart, kai jam erekcija, bet ir nevertėtų sumenkinti jo poreikių. Tokie atsisakymai, kaip „Dieve, tau visada rūpi tik viena“, ilgainiui ims kauptis kaip nuoskauda. „Tas iš partnerių, kurio seksualinis apetitas didesnis, ilgainiui gali jaustis įskaudintas, o tas, kuriam sekso reikia mažiau, jausis spaudžiamas“, – sako I. Kerneris.

Sprendimas: priimkite kompromisą, kaip dažnai mylėsitės, ir įtraukite seksą į dienotvarkę. Jis žinos, kad jums svarbus artumas su juo, o ketvirtadienio, 20 val. įrašas kalendoriuje „ ;) “ ir jus nuteiks pikantiškai ir žaismingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)