Dieterio Bohleno ir Thomo Anderso (tikrasis vardas - Berndas Weidungas) duetas buvo viena nedaugelio Vakarų Europos grupių, kurių nei muzika, nei dainų tekstai neužkliuvo sovietų cenzoriams ir diskotekų vedėjai nesibaimindami galėjo groti „Modern Talking“ kūrinius. Maža to, dueto plokštelė buvo išleista ir Sovietų Sąjungoje, tad nuo Alos Pugačiovos ir Sofijos Rotaru dainų pavargę šalies gyventojai, jautę tikrą muzikos badą, milijoniniu tiražu iššlavė diskus.

„Modern Talking“ pasižymėjo produktyvumu ir per pirmąjį gyvavimo periodą, trukusi trejus metus (vėliau grupė atsikūrė 1998 metais), sugebėjo išleisti net šešias plokšteles bei parduoti 60 milijonų savo įrašų.

Prodiuseris Dieteris Bohlenas lyg užsuktas kepė vieną „modernų“ hitą po kito, tačiau vargu, ar grupė būtų pasiekusi tokios fenomenalios sėkmės jei nei Thomas Andersas – 21 metų tamsiaplaukis, ilgaplaukis, akinančią šypseną demonstruojantis vaikinas buvo tarsi magnetas, prie savęs traukęs ištisas armijas dailiosios lyties atstovių, tarp kurių, be abejo, buvo ir komjaunuolės, ir nemenkos patirties turinčios komunistės: niekas negalėjo atsispirti angeliškos išvaizdos vyrukui, aksominiu balsu dainuojančiam apie meilę.

Ir nors išvaizdžiam vokiečiui netrūko dailiosios lyties dėmesio jau nuo pat pirmųjų „Modern Talking“ koncertų, jo širdis buvo užimta – sulaukęs 21 metų Thomas Andersas vedė modelį Norą Balling ir didžiuodamasis kiekviena pasitaikiusia proga demonstruodavo grandinėlę su jos vardu.

Pora santuokoje pragyveno penkiolika metų, tačiau po to vis dėlto pasuko skirtingais keliais. O jau po metų Thomas Andersas vedė antrą kartą – jo išrinktąja tapo Claudia Hess, 2002 metais padovanojusi jam sūnų.

Šiandien Thomui Andersui yra 53-eji ir jis toli gražu nežada palikti scenos. Su ilgais plaukais atsisveikinęs, tačiau tokį pat magišką balsą išsaugojęs dainininkas dažnai koncertuoja įvairiausiose šalyse – ne kartą jį buvo galima išvysti ir Lietuvoje.