„Seniai norėjome augintinio, bet vis dvejojome įsigyti. Aplankėme ir prieglaudas, tačiau ten radome tik didelius šunis, o norėjome mažiuko, – DELFI pasakojo Evita, kuri nenuleido rankų ir paieškas pratęsė veislynuose. – Nedvejojome, kad norime augintinio, tad ėmę ieškoti atradome ryšį su šia, vos pusantro kilogramo sveriančia Čihuahua veislės kalyte. O svarbiausia, kad ji atrado ryšį su mumis.“

Su naująją augintine namo grįžusi pora netruko pažinti jos charakterį, pagal kurį suteikė ir išskirtinį vardą. „Šunytė be galo smalsi. Vis kažko ieško, o suradusi infomuoja mus apie randinį, todėl pagalvojome, kad jai labai tiktų vardas Delfi, – šyptelėjo pašnekovė. – Ji, kaip ir Jūsų portalas, visada pirmoji perspėja apie savo naujausius įvykius.“

Evitos ir Lino Jonauskų augintinė DELFI

Ne vieną augintinį vaikystėje globojusiai Evitai nauji rūpesčiai nebuvo netikėti, priešingai – siteikia nemažai džiaugsmo. „Augau su šunimis. Esu turėjusi net ir tokios pat veislės kalytę. Kiek pamenu, tiek šeimoje turėjome augintinių“, – pasakojo E. Jonauskė.

Pasidomėjus, kam gi, Linui ar jai, tenka dažniau vesti kalytę į lauką, Evita šyptelėjo sakydama, kad šias pareigas dalijasi perpus: „Linas ryte, aš – vakare“.

Pokalbio pabaigoje savo naująją šeimos nare besidžiaugianti Evita pridūrė: „Pažadu, kad Delfi nuotykiais ir įspūdžiais būtinai pasidalinsime ir su Jumis!“

Evitos ir Lino Jonauskų augintinė DELFI

DELFI žiniomis, šios veislės šuniukai kainuoja nuo 400 eurų, nors įvairiuose skelbimų portaluose jo kaina gali būti ir gerokai mažesnė. 12-18 metų gyvenantis Čichuachua veislės augintinis pasižymi guviu, drąsiu ir greitu temperamentu.

Nedidelis augintinis net suaugęs tesveria apie tris kilogramus. Dėl savo sudėjimo ir nedidelio ūgio šunelis nėra sutvertas ilgoms kelionėms pėškomis, tad, anot šunų augintoju, mėgstantiems keliauti šį šuniuką vertėtų neštis kuprinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)