Pirmadienį euro kursas JAV dolerio atžvilgiu ūgtelėjo 0,3 proc. iki 1,0734 JAV dolerio, kiek anksčiau kilstelėjęs iki 1,0746 dolerio, aukščiausio lygio nuo gruodžio 8 dienos.

JAV dolerio kursas pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu smuko 0,3 proc., iki 100,44 punkto.

Kilstelėjęs po D. Trumpo pergalės rinkimuose, JAV doleris prarado dalį pranašumo dėl vyraujančio neapibrėžtumo, susijusio su naujojo prezidento politika, taip pat su jo neseniai nuskambėjusiais komentarais dėl JAV valiutos sustiprėjimo poveikio.

Pirmoji D. Trumpo, kaip JAV prezidento, kalba rinkoms nepateikė jokių konkrečių pasiūlymų ir nuvylė investuotojus, kurie tikėjosi išgirsti smulkesnės informacijos apie jo planus paspartinti augimą, apie išlaidas infrastruktūrai ir mokesčių sumažinimą.

Jenos atžvilgiu JAV dolerio kursas smuktelėjo 0,8 proc., iki 113,69 jenos, vėl priartėjęs prie mažiausio lygio per septynias savaites (112,57 jenos).

„D. Trumpas kol kas nepasakė nieko naujo ir nieko nenuveikė, todėl vyrauja laukimo nuotaikos, – sakė „Global-info Co“ atstovas Kaneo Ogin. – Mums reikėtų įsitikinti, kokį politinį kursą jis galiausiai pasirinks“.

Svaras sterlingų smuko 0,3 proc. JAV dolerio atžvilgiu – iki 1,2412 dolerio, kiek kompensavęs nuostolius, patirtus per praėjusią savaitę vykusią nestabilią prekybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją